Zebra написав:Невже крім мене ніхто не розуміє, шо відбувається?
Одна полосатість в тємє
"У 2024–2025 роках офіційне фінансування залишатиметься значним, хоча і поступово зменшуватиметься – до 38,5 і 25 мільярдів доларів відповідно. Для отримання таких обсягів допомоги критично важливою залишатиметься виконання Україною взятих на себе зобов’язань та активна співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами", - йдеться у звіті.
Як вдасться наколядувати 38.5 наступного року для мене велика загадка, напевне хтось мультіків надивився, хоч би від Штатів воєнна допомога поступала, про фінансову можна забути, республіканці кістьми лягуть і не дадуть!
Крім цього, Нацбанк зазначає, що через значну частку кредитів у загальному обсязі міжнародної допомоги та активні внутрішні залучення, державний та гарантований державою борг України передбачувано зростатиме.
"За оцінкою НБУ, його співвідношення до ВВП становило близько 80% на кінець вересня та зросте до понад 95% ВВП у 2024–2025 роках", - йдеться у звіті
.
Більшість "допомоги" це банально кредити, таке відчуття, що пан Пишний рахує, що їх будуть віддавати лише перелякані боягузи, тому можна зливати все в ноль, а потім як у баби 200 буде подорож у людини в ландон, причому в один кінець ця подорож, в щасливу і заможну пенсію.
Країна на апараті підтримання життєдіяльності. Лікарі це МВФ, США, ЄС. НБУ це просто вегетативна система.
Відповідно якщо лікарі вирішать змінити лікування, то НБУ відреагує миттєво бо по іншому неможливо.
Тіште себе далі графіками резервів, і розмовами про "гравців" на валютному ринку (де НБУ за тиждень купляє 1.5 млн дол у "гравців", а продає на сотні мільйонів).
Пацієнт поки ще в комі, але зато все стабільно. Думає що скоро все буде добре.
Одна полосатість в тємє
"У 2024–2025 роках офіційне фінансування залишатиметься значним, хоча і поступово зменшуватиметься – до 38,5 і 25 мільярдів доларів відповідно. Для отримання таких обсягів допомоги критично важливою залишатиметься виконання Україною взятих на себе зобов’язань та активна співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами", - йдеться у звіті.
Як вдасться наколядувати 38.5 наступного року для мене велика загадка, напевне хтось мультіків надивився, хоч би від Штатів воєнна допомога поступала, про фінансову можна забути, республіканці кістьми лягуть і не дадуть!
До війни 1-2 млрд отримані від МВФ за рік вже були величезним досягненням. Зараз бідкаються, що 38.5 млрд не дадуть. Ну дадуть нехай 10-20 млрд. Це все одно величезні кошти, які покривають увесь разом узятий економічний потенціал окупованих територій. Вистачить, нічого катастрофічного не трапиться. Гроші будуть, почитайте місію МВФ, вони не бачать жодних проблем, кажуть про 115 або навіть 140 млрд доларів які ми отримаємо від усіх спонсорів. Хто більше знає сомілітарк, чи МВФ?
Одна полосатість в тємє
Крім цього, Нацбанк зазначає, що через значну частку кредитів у загальному обсязі міжнародної допомоги та активні внутрішні залучення, державний та гарантований державою борг України передбачувано зростатиме.
"За оцінкою НБУ, його співвідношення до ВВП становило близько 80% на кінець вересня та зросте до понад 95% ВВП у 2024–2025 роках", - йдеться у звіті
.
Більшість "допомоги" це банально кредити, таке відчуття, що пан Пишний рахує, що їх будуть віддавати лише перелякані боягузи, тому можна зливати все в ноль, а потім як у баби 200 буде подорож у людини в ландон, причому в один кінець ця подорож, в щасливу і заможну пенсію.
Хорош зраду розганяти. Україна переможе. Союзники будуть з нами до кінця. Ваша думка, Холява?
Zebra написав: Гравці на міжбанку знають цю ситуацію, і свідомо припускають біди.
Таке відчуття, що з дітьми з садочка розмовляєш, вони ще толком говорити не вміють, перекручують слова, але виходить навіть не смішно. 80% пропозиції на МБ це нацбанк, які такі гравці? Точно нічого не вживали сьогодні? Проста математика, від США валюти скоріш за все не буде, від ЄС відверті сльози у розмірі 800 лямів на місяць. Зільємо усі резерви в ноль до осені 2024? Чудовий план!!! Реально хлопці з НБУ грають в дуже не державну гру, скоріш за все грають в якусь свою модельку, яка закінчується схемою валіза з валютою-вокзал-ландони і монакі, а ви вже якось самі((( п.с. мляха муха, на фронт волонтери збирають по пару гривень на дрони, на то, на се, а тут людина скинула курс з 36.9 до 36.15 і ярди гривень в унітаз, ну що це таке? Хто за цю дурь буде відповідати?
Гравці - це покупці валюти, що грають проти продавця НБУ, якому треба неодмінно обмінювати урядову валюту. Невже крім мене ніхто не розуміє, шо відбувається? Це точно валютний форум? Ну я ж казав ще з початку року, що це буде. Щоб забули про 40 в цьому році. От воно і відбувається.
а спробуйте зробити прогноз трохи далі. наразі ми отримуємо допомогу (більшу частину як кредити) й витрачаємо її на закриття торгового балансу частково, частково збільшуємо ЗВР.
настає час, коли допомога закінчується. торговий дефіцит нікуди не подівся, але тепер валюта ще потрібна й для повернення боргів. який отримаємо стрибок курсу?.. отож, тому керманичі вже зараз повинні дивитися трохи далі, ніж на один рік. ви зараз скажете, що проблеми вирішуємо по мері настання - але потім не треба в умовному 2014 році звинувачувати персоналії, коли накопичені структурні перекоси. є ще фактор інвестицій, які можна отримати після війни - але поки що це зовсім непрогнозовано.
й я вам неодноразово казав, ви неправильно розумієте причинно-наслідкові зв'язки, але вперто емоційно повторюєте свої твердження
Пока я внутренне уговаривал себя на 37,90: следил за межбанком читал новости, смотрел курсА на миняйле, короче часа три на это потратил, звоню, говорят: 37,75 и нет гривны, поэтому таки Насралла!
sergey_sryvkin написав:Вас послухать, так валюта взагалі нікому не потрібна. Тільки нещасний НБУ її комусь впарити намагається...
коли НБУ з жовтня відмовився від фіксованого курсу, то 2 дні був панічний зріст на готівці, через місяць всі зрозуміли , що у НБУ немає іншого плану, ніж зливати валюту щоденно... зникла непередбачуваність на ринку (про яку пише Сибарит), гравці(покупці валюти) розуміють, завтра вони куплять дешевше ніж сьогодні-до чого це веде? до того що гривня міцнішає з кожним днем
-у НБУ не має іншого сценарію, але можна робити "один день на тиждень вихідним (ран домно), або продавати валюту тільки до 12.00, чи змінювати обсяги (майже до нуля)-щоб була якась інтрига (краще під час війни повернутись до фіксованого курсу, коли був 1% маржи між купівлею і продажем), вчора МБ почався 36,20-36,275(7,5коп), а закрився 36,12-36,14(2коп). А "доходи" НБУ від валютних операцій надходять в бюджет. 2коп покривають технічні витрати торгів?
Zebra написав:Щоб забули про 40 в цьому році. От воно і відбувається.
Скажіть будь ласка коли починати баули гривні на франклінів мінятя
На мою думку зараз саме час. Я теж не збагну що відбувається, як можна в умовах коли хмари збираються над Україною задарма зливати мільярди баксів??! Чи пан Пишний впевнений що цей золотий валютний дощ від наших союзників буде вічним - можливо Байден йому особисто щось на вушко шепнув?! Хто зна... Але скоріше за все це звичайне наше головотяпство яке закінчиться черговим обвалом гривні - так в Україні на жаль завжди відбувається хто б не стояв біля керма. А тут ще й високосний рік на носі... Як на мене, в такій ситуації України потрібно НАКОПИЧУВАТИ а не витрачати резерви! Бо в умовах довготривалої війни і 40 і навіть 60 мільярдів доларів резервів це мало, - країна витрачає на війну приблизно по 5 мільярдів щомісяця. Тому рівень у 100 мільярдів це ще туди сюди, а 39 які намалює у понеділок НБУ це взагалі ні про що))