Ukrainian написав:Адресовано тим хто лементують «а чому так повільно (так мало) передають»
Процес передачі F-16 Україні безпосередньо пов'язаний не лише із підготовкою пілотів і технічного персоналу, а й з підготовкою захищеної інфраструктури в Україні.
Про це заявив на брифінгу на полях саміту НАТО у Вашингтоні високопоставлений представник Альянсу, передає Укрінформ.
Брехня. Что ж это за боевой самолет такой под который инфраструктуру год готовить надо? Она должна готовится военными на земле за 3 часа до прилета самолета, и вот примеры как это планируется делать:
sashaqbl написав:.......... Раптом після атаки на нафтовий термінал ціни починають падати. Атаки продовджуються травень і початок червня, а ціни - бац - і падають. Точно є кореляція?
Як все добре у світі рожевих поні.
По Denik и fler РФ уже давно должна развалиться. Что-то задерживается. Но ничего, уже скоро - "через 2-3 недели".
але коли раптово в Раші щось станеться, не забудь сказати - ти ба, зовні такий міцний, а всередині трухлявина. запас міцності в Раші, як в срср наприкінці 80х років
sashaqbl написав:.......... Раптом після атаки на нафтовий термінал ціни починають падати. Атаки продовджуються травень і початок червня, а ціни - бац - і падають. Точно є кореляція?
Як все добре у світі рожевих поні.
По Denik и fler РФ уже давно должна развалиться. Что-то задерживается. Но ничего, уже скоро - "через 2-3 недели".
По ЛАДу вже на днях підписуємо з рф мирну угоду та ... готуємось міняти паспорти на ті, шо з куркою.. Тому що з сусідом треба "не сваритися".
Ukrainian написав:ЛАД Мені цікаво а де була совість кацапомовних жителів України які вперто голосували комуніста кравчука за комуніста Кучму знищили ядро армії, ядерну зброю та порізали чи відали за газ ракети та літаки ? За усі про кацапські партії? Чому не голосували а ганьбили той же Рух Чорновола чи Свободу Тягнибока ? Чому слова Бандерівець у кацапомовних регіонах вважаються чимось образливим ?
позаблоковий та без'яденрий статус України обумовлений т.з "Доктриною Павличка"- на честь Дмитра Павличка, одного з очильників Народного Руху, голови комітету ВРУ з міжнародних питаннь 1990-1994. Чорновол ніколи не виступав проти демілітаризації УКраїни, голосував як потрібно було товаришам з Держдепу І завдяки таким як ви "бандерівець" ще довго буде синонімом безвідповідального розпалювача ворожнечі
А ось що насправді говорив В. Чорновіл Ми не маємо ні армії своєї, тільки міністра маємо. А без армії яка це держава? Я не кажу, що ми якось збираємося нападати, або хтось сьогодні збирається на нас нападати, але коли немає армії у тієї держави, з нею ніхто не рахується. Армія - це політичний засіб в першу чергу.
Чорновіл пропонував залишити в Україні тактичну ядерну зброю"
тактичну ЯЗ росіяни оперативно вивезли ще до грудневого референдума і перших президентськиї виборів, уж точно до того як США почали тиснути по МБР
Тим часом за останній місяць вже двоє моїх друзів вирішили не чекати повістки і вже в тих підрозділах і на тих посадах, які хотіли. Я аж заздрю, бо в 22-у такої можливості не було і перевестись зараз ще той геморой.
я от побачив що дуже сильно відрізняється відношення до добровольців і тих кого схопили на вулиці. Також краще підписати контракт на конкретну спеціальність, а ще важливо вибрати хорошу військову частину до якої хочеш піти і з якою будеш домовлятися. Спочатку знаходиш частину, а вже потім ідеш в ТЦК.
Оновлення даних ще не означає що тебе мобілізують. Спершу повістки будуть відправляти тим хто не оновив свої дані.
ЛАД написав:Чехословаччина в 38ому могла сопротивляться. Вполне возможно, успешно. Были варианты. Но она даже не попыталась.
Мир на умовах РФ навіть зараз - це друга мюнхенька угода. Тобто Чехоловаччина мала оборонятися. А Україна - не має. Гарний підхід...
1. Не приписывайте мне то, что я не говорил. "Україна не має" обороняться это ваши домыслы. 2. "Мир на умовах РФ" - мы их не знаем. Пропагандистские заявления Путина, при этом достаточно противоречивые, это не условия мира. Для того, чтобы их знать, надо хотя бы начать переговоры. 3. Аналогии, в общем-то, полезная вещь. Но при этом не надо забывать, что полностью повторяющихся ситуаций в истории не бывает, поэтому не стоит слишком далеко заходить с аналогиями. Чтобы не было лишних разговоров, русскую Вики не цитирую. Вот что пишет английская:
Чехословацкая горная пограничная зона обозначала естественную границу между чешским государством и германскими государствами с раннего Средневековья; она также представляла собой серьезное естественное препятствие для возможного нападения Германии. Укрепленная значительными пограничными укреплениями , Судетская область имела абсолютное стратегическое значение для Чехословакии. ................ 23 сентября был издан указ о всеобщей мобилизации, который был принят общественностью с большим энтузиазмом — в течение 24 часов один миллион человек присоединился к армии, чтобы защищать страну. Чехословацкая армия , современная, опытная и обладающая превосходной системой пограничных укреплений , была готова к борьбе. Советский Союз объявил о своей готовности прийти на помощь Чехословакии при условии, что Красная Армия сможет пересечь территорию Польши и Румынии. Обе страны отказались позволить Советской армии использовать свои территории.
Чехословакия была единственной страной в Восточной Европе, помимо Советского Союза, которая производила собственное оружие, а не импортировала его, и Чехословакия была 7-м по величине производителем оружия в мире, что делало Чехословакию важным игроком в мировой торговле оружием.
Донбасс для Украины был важен, но не настолько, насколько Судеты для Чехословакии.
И, кстати, ещё об аналогиях. У нас были некоторые ошибки во внутренней политике и некоторые проблемы, похожие на Чехословакию 1938. Но это никто не вспоминает (или не знает?).
Почавши досліджувати професії від ЗСУ на work.ua . Я побачив на скільки я непригодна людина. Окрім таких вакансій як штурмовик, стрілець, гранатометник і.т.д. було досить багато інших вакансій. Було багато вакансій водій, було багато вакансій електрик, було багато вакансій кухар. Сувора правда життя була в тому, що я не був ні водієм, ні електриком ні кухарем.
Із того що я мав за плечима це був 3 річний досвід торгового агента, 8 річний досвід волонтерської діяльності (збір коштів або фандрейзинг і читання лекцій для молоді), 3 річний досвід роботи в магазин-кафе і останні 5-6 років роботи в веб-студії.
Перша вакансія яка потрапила мені в очі, для якої я начебто більш менш підходив – це діловод. Там серед вимог було знання ПК, а точніше Microsoft office, ну цьому добру я за 5 років роботи у веб-студії трохи навчився. Відповідальність, комунікабельність, уважність – ну, десь в якійсь мірі у мене були ці риси:) Готовність вчимося новому – ну, 5 років роботи в IT трохи навчили мене вчитись новому. Знання основ діловодства. Я спитав у ChatGPT скільки потрібно часу щоб вивчити основи діловодства. Він відповів що якщо займатись по три години в день то два тижні. Тобто це тобі не 5 років на медика:). Я подумав як би чудово було би влаштуватися на цю спеціальність. Але потім мені прийшла думка що мабуть таких розумників як я кожен перший, і тому мабуть без знайомств туди не влаштуєшся.
Тоді я вирішив іти по більш вірогідному шляху. Я подивився яка вакансія є найбільш популярною. Це був оператор БпЛА. Один мій друг Максим, з яким я разом стояв на посту в тер обороні, якраз пішов на цю спеціальність. Тому я вже трохи чув про неї. Прочитавши з десяток різних вакансій на оператора БпЛА я не побачив особливих вимог тіпа диплом електрика і.т.д. Більш того в одній з вакансій я прочитав – досвід в комп’ютерних іграх буде перевагою. Ну, подумав я, уже це точно по мене:)
Я почав виписувати вакансії оператора БпЛА в яких було менш за все різних вимог. Потім, налаштувавшись і набравшись рішучості я почав обзвон.
Почали з’являтися контакти, люди казали приходь подивимось. Також, поспілкувавшись з людьми я зрозумів що велике значення має те, в яке саме ТЦК ти підеш. Тобто – в яке ТЦК підеш то там і залишишся, тобто воно і буде вирішувати куди тебе далі направити.
На одному із дзвінків я натрапив на Віку (в цілях безпеки ім’я змінено). Віка спитала мене “а чому ти хочеш піти на оператора дронів?” на що я відповів “якщо чесно то я не готовий до штурмів або окопів”, на що Віка відповіла “ну, якщо чесно то оператори БпЛА сидять в окопах разом з іншими солдатами”. Я щиро подякував Вікі за таку чесну відповідь, і спитав що ж тоді робити. Віка сказала що наприклад є вакансія діловода. Я був дуже здивований як це вона так одразу назвала саме ту вакансію на яку я первісно хотів потрапити. Я так і сказав “я думав що на цю посаду неможливо влаштуватися”. Віка сказала що у них є така вакансія. Потім Віка спитала який тип служби я хочу – як мобілізований чи як контрактник. Я відповів що трохи побоююсь підписувати контракт і мабуть хочу піти як мобілізований. На це Віка відповіла що у людей є хибне уявлення про те що мобілізація дає більше свободи. Насправді навпаки – той хто пішов через мобілізацію є мобілізованим ресурсом, і цей ресурс кидають туди де більш за все потрібні люди. Частіше за все люди потрібні там де великі витрати. Віка запропонувала мені приїхати до них і більш детально все обговорити.
Для зручності, всі статті з цієї історії викладені в моєму Блогу