Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1157311574115751157611577 ... 11943>

Який курс долара Ви прогнозуєте на 01.08.2025?

Опитування закінчилось П'ят 01 сер, 2025 15:44

Валютний ринок в контексті ДС 5.8 5 48
40,00-40,50
0
0
40,50-41,00
0
0
41,00-41,50
6%
3
41,50-42,00
40%
19
42,00-42,50
27%
13
42,50-43,00
8%
4
43,00-43,50
2%
1
43,50-44,00
2%
1
44,00-44,50
0
0
44,50-45,00
0
0
45,00-45,50
0
0
45,50-46,00
6%
3
Більше 46,00
8%
4
Всього голосів : 48
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 00:35

Крипта ще суттєво здала і продовжує падіння на фоні закриття фондових ринків і форекса.
Навіть Трамп шарахнувся в іншу сторону. Нещодавно він вимагав дебатів з Харріс, та погодилася, а Трамп взяв... і відмовився. "Навіщо мені ті дебати?!" - сказав Трамп. :D
Не кожного дня такі пертурбації. І що то коїться, що таке спонукає?
Visky

Подякував: 183 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 08:14

flysoulfly написав:
  flyman написав:
  Bobua написав:Не сумуйте.
Все по плану

хотаб каже, що ОВДПешники лохи, а не фінансисти
̶Х̶о̶т̶а̶б̶ каже? ...життя каже :(

“не тільки лиш всі бачать майбутнє...” 😒
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 09:21

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Чукча2 написав:Индекс страха VIX + 26%

а протилежний - індекс Щастя буває? :)
greenozon

Подякував: 573 раз.
Подякували: 1751 раз.

Профіль

1
3
1
6
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 09:47

greenozon написав:

Бывает.
Где-то встречал подобные рейтинги.
В Бутане подобный индекс является главным показателем в государстве. Он там важнее, чем у нас ВВП.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6467 раз.
Подякували: 21603 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 10:07

greenozon написав:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 1%8C%D1%8F
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 11:05

Shaman написав:
  somilitark написав:А може хоч трохи подумаєте?
Скільки гривні на рахунках громадян і юросіб в банках?
Скільки на грндепозитах і ОВДП?
Як там один чорт казав: вже не смішно?)))

п.с. чомусь за таких рекордних покупок валюти кількість гривні ні на готівці, ні в безготівковому обігу не зменшується, може задасте собі простеньке питання чому так відбувається?
...

чому?

somilitark написав:Фактор продажу валюти серйозно впливає на кількість гривні в обігу.
Уявіть собі ситуацію, що НБУ не проводив би стерилізацію гривні через інтервенції валюти, це був би піпець.
Сьогодні казали, що НБУ вже продав валюти за 2.5 роки на 60 ярдів доларів, скільки би зараз було гривні в обігу??? Яка була б інфляція??? Який би був курс? 300 чи 500, чи 10 000?
Гривня кудись шла собі, якщо б не було валюти, то люди купували би то до чого могли б дотянутись, тому і тут ви промазали, забираючи гривню з ринка через інтервенції НБУ дає можливість собі емітувати гривню через відсоткові платежі по депосертифікатам, а також можливо продає гривню за валюту банкам, продає гривню Уряду за валюту.
Є заперечення по курсу шкільної логіки?

взагалі дискусія почалася з того, чого при таких великих продажах валюти кількість емітованої гривні не зменшується. ви правильно зауважили, що при продажі на міжбанку валюти, НБУ забирає гривню з банківської системи. якщо за період війни склали 68 ярдів дол, то через це НБУ прибрав 2,4 трлн грн. звідки пішла помилкова ідея про велике прибирання гривні з обігу.

але чомусь не написали, а звідки тоді стільки гривні на залишках. я вже неодноразово писав, що це компенсується зустрічним потоком гривні, якою НБУ забезпечує уряд в рахунок іноземної допомоги. за час війни ця сума склала 3,1 трлн грн (це включно з емісією).

не знаю, де я там у вас промазав (щось ви вигадали), але підсвідомо ви прийшли до проблеми, яку мають всі країни з великим торговим профіцитом - це й Китай, й Раша до війни. якщо емітувати внутрішню валюту під весь профіцит іноземної валюти, то це буде сприяти внутрішній інфляції. але це окреме велике питання, кожна країна вирішує це по-своєму. до речі, в Раші це було цікаво збалансовано...

ми приєдналися до цього пулу країн через великий обсяг іноземної допомоги. й наше рішення - ми прибираємо надлишок гривні через інтервенції НБУ, через великий торговий дефіцит. яка має бути валютна політика в такій ситуації - я не знаю, здається це взагалі унікальна ситуація :oops: а коли пропонує обговорити це на форумі, то чомусь бачу відповіді - хто ми такі, щоб таке обговорювати. наче це не фінансовий форум, де ще влаштувати цю дискусію. у більшості не вистачає відповідних знань - це проблема.

якось так 8)
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 11:47

Shaman написав:
  somilitark написав:Фактор продажу валюти серйозно впливає на кількість гривні в обігу.
Уявіть собі ситуацію, що НБУ не проводив би стерилізацію гривні через інтервенції валюти, це був би піпець.
Сьогодні казали, що НБУ вже продав валюти за 2.5 роки на 60 ярдів доларів, скільки би зараз було гривні в обігу??? Яка була б інфляція??? Який би був курс? 300 чи 500, чи 10 000?
Гривня кудись шла собі, якщо б не було валюти, то люди купували би то до чого могли б дотянутись, тому і тут ви промазали, забираючи гривню з ринка через інтервенції НБУ дає можливість собі емітувати гривню через відсоткові платежі по депосертифікатам, а також можливо продає гривню за валюту банкам, продає гривню Уряду за валюту.

взагалі дискусія почалася з того, чого при таких великих продажах валюти кількість емітованої гривні не зменшується. ви правильно зауважили, що при продажі на міжбанку валюти, НБУ забирає гривню з банківської системи. якщо за період війни склали 68 ярдів дол, то через це НБУ прибрав 2,4 трлн грн. звідки пішла помилкова ідея про велике прибирання гривні з обігу.

але чомусь не написали, а звідки тоді стільки гривні на залишках. я вже неодноразово писав, що це компенсується зустрічним потоком гривні, якою НБУ забезпечує уряд в рахунок іноземної допомоги. за час війни ця сума склала 3,1 трлн грн (це включно з емісією).

не знаю, де я там у вас промазав (щось ви вигадали), але підсвідомо ви прийшли до проблеми, яку мають всі країни з великим торговим профіцитом - це й Китай, й Раша до війни. якщо емітувати внутрішню валюту під весь профіцит іноземної валюти, то це буде сприяти внутрішній інфляції. але це окреме велике питання, кожна країна вирішує це по-своєму. до речі, в Раші це було цікаво збалансовано...

ми приєдналися до цього пулу країн через великий обсяг іноземної допомоги. й наше рішення - ми прибираємо надлишок гривні через інтервенції НБУ, через великий торговий дефіцит. яка має бути валютна політика в такій ситуації - я не знаю, здається це взагалі унікальна ситуація :oops: а коли пропонує обговорити це на форумі, то чомусь бачу відповіді - хто ми такі, щоб таке обговорювати. наче це не фінансовий форум, де ще влаштувати цю дискусію. у більшості не вистачає відповідних знань - це проблема.

якось так 8)

Виділив\підкреслив те що ви пропустили і кудись понеслись, явно не ті зробили висновки(((
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 13:23

somilitark написав:
  Shaman написав:

якось так 8)

Виділив\підкреслив те що ви пропустили і кудись понеслись, явно не ті зробили висновки(((

порядок дій такий - спочатку НБУ отримує від уряду валюту, й взамін надає уряду гривню. а потім вже з своїх ЗВР закриває дефіцит на міжбанку для потреби. для того, щоб забезпечити уряд гривнею під іноземну допомогу, міжбанк не потрібен.

а взагалі ми кажемо про одне й те ж, тільки різними словами. але ви кажете, що я роблю не ті висновки :D
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 13:33

Shaman написав:а взагалі ми кажемо про одне й те ж, тільки різними словами. але ви кажете, що я роблю не ті висновки :D

Ви казали, що я прогавив канал накачування гривнею Уряда від НБУ, я про це вказав, я це мав на увазі.

Готівка падає, працюють 41.35 на 41.45.
трохи дивно, але факт є.
Може перші числа місяця працюють і карусєльщикі заметушились..
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Суб 03 сер, 2024 13:59

somilitark написав:
  Shaman написав:а взагалі ми кажемо про одне й те ж, тільки різними словами. але ви кажете, що я роблю не ті висновки :D

Ви казали, що я прогавив канал накачування гривнею Уряда від НБУ, я про це вказав, я це мав на увазі.

а я бачу в інтервенціях НБУ загрозу у девальвації гривні як мінімум ще в 2 рази
Yuri_61

Подякував: 378 раз.
Подякували: 474 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1157311574115751157611577 ... 11943>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему