В нього ж не гірший «факт». Є «військовий» , є «війна». Військовий не на війні, не був ніколи і не збирається. Ви кажете «може буду». А він каже «факт за віконцем ! Нема і не був!!» Бийте його «факти» З його точки зору він не менше правий , ніж ви тут собі придумали «факт за віконцем».
Угу)) Військовий -- особа, яка перебуває на вслужбі. Крапка. І ніяк інакше.
Я ж і не заперечую, що не був на цій війні, що за віконцем. В інших бойових діях приймав участь в молоді роки.
Ви предмет його претензії підмінили. Що він висуває і що ви отут намагаєтесь вставити.
Спробуйте ще раз. Бо вигадуєте не гірше нього.
Востаннє редагувалось detroytred в Сер 23 кві, 2025 23:28, всього редагувалось 1 раз.
Hotab написав:Ви зараз як отой Віталік, який кричав про «допомогу до літа 2023-го», в 2025-му при першому ж згортанні від США закричав «ага! Я казав, що допомога не вічна!»
Да-да. Тоді ніхто, окрім Віталіана, не припускав, що допомога може припинитися. Навпаки -- малювалися картинки зростання допомоги.
Про можливість зменшення допомоги за продовження війни не могло бути й мови. Бо це було дійсно несумісним на фоні отих запевнень партнерів. Припустити, що партнери почнуть реально жлобити... в одвічній боротьбі з одвічним "світовим злодієм", агресором, порушником усього, звіром віроломним. Тренд був, що будуть тільки більше напружуватися з допомогою.
Про зменшення допомоги на підставі саме жлобства партнерів (не будуть годувати довго) висунув думку Віталіан. Отримав на горіхи... Хоча і формально за наполегливість та терміни (що факт -- дійсно погарячкував), але по суті за проти мейнстріму.
За великим рахунком, як Лапей, Фокс, так і Віталіан. Всі три випередили час та загальну думку. Єдині з супер оригінальними думками. Які підтвердились.
Ключове у Віталліана було не терміни, а висування думки, що партнери банально почнуть жлобити... Зможете вказати, що хоч хтось отаке отоді хоча б трішечки міг припустити?
iQPS already has five SAR observation satellites in orbit and plans to launch its seventh by the end of 2026. However, the two parties have given themselves two to three months to install the iQPS programming and reception tools onto the GUR's platform.
At the same time, Tokyo has reiterated its promise to provide Kyiv with $1bn, which should go towards making up for the loss of US financial support.
Fill gap of lost US support
The Ukrainian service is still working towards becoming independent of US imagery, in case Washington once more pulls the plug on its aid.
With iQPS now on board, the future seems bright for Kyiv in terms of radar. This comes in addition to the radar imagery supplied by Finland's Iceye, and to a lesser extent by Germany (SAR-Lupe and SARah) and Italy (Cosmo-SkyMed and Cosmo-SkyMed 2). When combined, those capabilities could potentially transmit more radar imagery than what the US National Reconnaissance Office had been providing previously from its own means and via acquisitions from commercial operators Capella Space and Umbra.
Persistent weaknesses in optical imagery
However, in terms of optics, Ukraine still needs to secure its full range. Despite having access to Airbus Group's Pléiades Neo satellites and the increased image capture rights on French CSO-range satellites, Ukraine is well short of what the US had been providing, either directly or via access to commercial imagery from Maxar and BlackSky acquired via National Geospatial-Intelligence Agency contracts.
There is no European operator able to provide optical satellite imagery to the level of the US state and commercial offering, either in terms of available data throughout the day or the facility of access to live-streaming tools (IO, 24/02/25). Even after it officially reopened data flows in early March, Washington has continued to limit Ukraine's visibility of in-depth imagery of Russian territory.
Тоді ніхто, окрім Віталіана, не припускав, що допомога може припинитися.
Та звичайно що всі думали що вона буде вічною!! І тільки віталя пойняв, що колись її припинять. Не вгадав правда термін. (Дійсно, а як його вгадати? Тому ніхто і не намагався вгадати . А віталік вирішив в муку пукнути.) Ну то деталі. Я так щороку весну вгадую. А сурок Тимко підтверджує мої здогадки. В терміни правда не попадаємо, але все одно ми команда, яка час випереджає. Бо це ж зимою!! Ще до початку весни ми вгадуємо з ним.
За великим рахунком, як Лапей, Фокс, так і Віталіан. Всі три випередили час та загальну думку. Єдині з супер оригінальними думками.
Та канєш! Єдині… ще і Успіх «унікальний». Десь як Джордано Бруно, також випереджає час. За що на кострі інквізиції через день опиняється. Як там, не памʼятаю дослівно: У людини без знання фізики навколишній світ дуже чарівний.
Єдині-єдині, ще Бандерлог вказував на закономірний ітог процесу, щось Шмідт. Лапей завчасно передбачив провал контрнаступу, я був більш оптимістичний і мабуть видавав бажане за дійсне сподіваючись на деокупацію півдня. Але сперечався щодо Криму і взагалі фетишу щодо 91. Лапей помилявся у сподіваннях на адміністрацію демпартії та КНР. Мені ж було одразу зрозуміло що демоерати організаційно не спроможні не те що на перемогу, а навіть на зусилля з процесу переговорів, а КНР буде діяти за принципом мавпи на березі
Тоді ніхто, окрім Віталіана, не припускав, що допомога може припинитися.
Та звичайно що всі думали що вона буде вічною!! І тільки віталя пойняв, що колись її припинять.
Ключові слова були нижче - на підставі банального жлобства. А не тому що війна не буде вічною - скінчиться.
Так кого ще можете вказати з отакою думкою тоді? Хоча б одного другого)) Бо предсказувачів весни, як ото у вашій аналогії, я можу тисячами-мільйонами перелічувати. І це без хом'яків. А ви вкажіть хоча б одного, окрім Віталіана.
Попри те, що серед перспективних протидронових систем, які зараз розробляють у Великій Британії найбільш відомий лазерний комплекс DragonFire, паралельно з ним розробляється та випробовується RF DEW - Radiofrequency Directed Energy Weapon.
Це електромагнітна зброя з направленим випромінюванням у мікрохвильовому діапазоні, яка "підсмажує" електроніку дронів. При цьому на відміну від бойових лазерів, які пропалюють цілі "пострілами", такі бойові "мікрохвильовки" діють у певному секторі...... ... вартість "пострілу" - 10 пенсів. Окрім того, була розкрита дальність дії RF DEW - до 1 км.
Одразу зазначено, що це не готовий зразок, а лише демонстратор технології та рішень. Але він вже успішно працює. ........Як очікується реальний бойовий зразок системи RF DEW буде переданий до британського війська вже у 2026 році. Тобто він випередить лазерний DragonFire.
Думаю, это одно из наиболее эффективных решений. И, кстати, это к сегодняшнему разговору о том, что танки, САУ и пр. потеряли значение. Дроны как новый вид оружия показали свою боевую эффективность, но после разработки и освоения технических и тактических методов борьбы с ними они станут одним из видов оружия и не заменят и не отменят всё остальное.
fox767676 написав:Трамп: Я думаю, что у нас есть сделка с Россией, нам нужно заключить ее с Зеленским.
Порошенко: "Европейская Солидарность требует проведения специального заседания ВР с участием В. Зеленского, где он должен озвучить украинский план достижения мира и детали переговорного процесса. Остается ли частью этого плана Соглашение о минералах? Ведь именно Зеленский был автором этой инициативы и провозгласил ее как четвертый пункт своего плана несокрушимости осенью 2024 года. Как это соглашение будет способствовать миру и гарантиям безопасности?"... (С)