budivelnik написав: І останнє для фантазера від економіки щоб два рази не вставати.. Так Китай без Денсяопіна - виглядав би погано.. Але якщо трошки відступити і забрати з Китаю ще одного кормчого Мао-дзе дуна? щоб вийшло? Китайц сьогодні був би на рівні Тайваню Чан-кай-ші? і хто зараз живе краще? тайванські китайці чи пекінсько-уйгурські китайці?
Звідси висновок Будь який революційний крок-це ДОПІНГ для суспільства, який ВИСНАЖУЄ суспільство і приводить до того що після революції ..йде занепад років на 100 , поки суспільні сили не відновлаться природнім(еволюційним) шляхом.
Звідси висновок, що ти знов зі стелі сфантазував єралашик. Бо в реалі Тайвань йшов не еволюційним розвитком, а саме шляхом реформ: *Він розвивався паралельно з Сінгапуром, Південною Кореєю і Гонконгом. Тайвань став відомий як один із «чотирьох азійських тигрів». Крім того, уряд Гоміньдану запровадив безліч законів і реформ, зокрема земельну реформу. Закон про земельну реформу, натхненний таким самим законом, що американці прийняли в окупованій Японії, скасував клас поміщиків (за аналогією як у Японії), і сприяв збільшенню кількості селян, які, з допомогою держави, збільшили виробництво сільськогосподарської продукції в рази. Контролював проведення цих реформ американський експерт виходець з України - Вольф Ладежинський. Також, з допомогою АМД США, створили величезну промислову інфраструктуру, комунікації, і розвинену система освіти. Були створені декілька державних органів, а також були прийняті чотири-річні плани. У 1959 році була запроваджена 19-пунктова програма економічних і фінансових реформ, лібералізація контролю ринку, стимулювання експорту та розробили стратегію для залучення іноземних компаній та іноземного капіталу. Експортна обробна зона була створена в Гаосюн в 1964 році. Але держава була центральним організмом, який координував процес індустріалізації, була створена інфраструктура, вона залучила іноземних інвестицій, вона вирішувала, стратегічні пріоритети та, при необхідності, могла нав'язати свої умови.* https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Тайванське_диво
а судячи зі скарг, в Генштабі треба дозволити негативний зворотній зв'язок в інформації. та й взагалі розбирати помилки та робити висновки, а не шукати винних...
С экономикой проблем нет? Мы успешно бурными темпами развиваемся? В условиях, когда регулярно прилёты по "цивільним підприємствам", по ж/д, по энергообъектам. С финансами проблем нет? Когда половина бюджета закрывается за счёт иностранных вливаний? Причём не известно, какая часть из них кредитная. Не бывает войны, в которой у воюющей стороны нет проблем зі зброєю. О том, насколько они критичные, мы с вами не знаем. С ПВО, например, проблема критичная. Но это на поверхности и скрыть нельзя.
безкінечну війну не може вести ЖОДНА країна. ви знову мені приписуєте свої висловлювання.
Я вам такое не приписывал. Но вы написали о том, что "країна виснажена - поки більше психологічно". И в результате у нас "дійсно проблеми з мобілізацією та особовим складом" Об этом можно было бы и не говорить. После 3,5 лет войны это естественно. В любой стране. Какой выход? Ждать, пока РФ развалится или хотя бы потерпит экономический крах, как вы всё время предлагаете?
й про які суперечки йде мова, від чого ви втомилися? у вас "мне надоело, отвечать не хочу, отвечать не буду". це не суперечка, це зливи.
Да можете считать это "зливами". Но спорить с лозунгами и розовыми фантазиями мне, действительно, надоело. А когда вы пишете о том, что нет проблем, ни с экономикой, ни с финансами, ни "зі зброєю", то у меня возникают сомнения, что вы вообще экономист, а не чисто идеологический работник.
И напомню, что мой вопрос об "істориках майбутнього" возник на ваши слова: "Якщо в якийсь момент ворог прорве фронт, то історики майбутнього будуть писати про те, що причиною поразки України стала неготовність українців її захищати". Это тоже слова не экономиста, а идеолога.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 21 вер, 2025 22:02, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:а вони прям собі 20% залишають? звідки інфо?
Мають право залишати... Не буду шукати та репостити ІПСО щодо невідповідності авто та приватної охорони їх довоєнним доходам, але питань там багато...
Shaman написав:а 10 млн грн на рік - це не гроші? пропоную спробувати зібрати хоч 1 млн
Так склалося, що я понад 20 років добре знайомий із співзасновником реального БФ який навіть офіційно існує вже 12 років... Ні, зміни в законодавстві щодо для "10 млн грн на рік" справжнього БФ взагалі не проблема. А понад 100к на "мавік для моєї першої в/ч" якось впорався зібрати самостійно за тиждень...
Трошки не так, cane645. Що за перекручення. Що за військові ПТУ? Що за пацани? Є вищі військові навчальні заклади. Де після вже третього курсу раніше (за совдепу) курсант проходив стажування у військових частинах на посаді командира взводу.
На ваші розповіді я маю іншу, коли мого знайомого випускника танкового закладу призначили не командиром взводу або роти, а на чисто тилову посаду по логістиці... де й цивільний, а не те що піджак, цілком впорався.
Призначити дідів на посади взводних звісно можна (нехай, як молоді по окопах стрибають((. Але молодь-то з яких посад починати буде? Досвід набувати. Тим паче, що вирішили доволі розумно - на взводних призначати сержантів.
понад 100к на "мавік для моєї першої в/ч" якось впорався зібрати самостійно за тиждень...
Питання тільки в тому, що якщо це перший (і єдиний) мавік, то зібрати 100к по сусєкам знайомих, які живуть не на мінімалку, не буде складно. А от другий, пʼятий , десятий.. А 3.5 років збирати то і «овсі»(с) Детройт
О́ВСІ, О́ВСІМ, присл., діал. Зовсім. Біда людям, біда й скотині! не буде овсі ні хліба, ні на зиму огородини, не буде і паші скотині! (Кв.-Осн., II, 1956, 130); — Прийміть, козаки, до гурту, бо занудився овсі! (Панч, Гомон. Україна, 1954, 349); — Молодий чоловіче..! Не знаєте ви світу овсім… (Крим., Вибр., 1965, 401). http://ukrlit.org/slovnyk/овсі
Бо я вже подумав, що зашкварив так само, як і з "тулмачити" та "і тощо" 😀
Імперія Олександра Македонського, як єдина держава, існувала недовго, фактично проіснувавши лише до смерті самого Олександра 10 червня 323 року до н. е.. Після його смерті його полководці, діадохи, розпочали війну за спадщину, в результаті чого імперія розпалася на декілька елліністичних царств, які керувалися нащадками діадохів.
30 років жив , 10 років воював, як тільки помер все за що воював-розсипалось... .......
Shaman написав:а вони прям собі 20% залишають? звідки інфо?
Мають право залишати... Не буду шукати та репостити ІПСО щодо невідповідності авто та приватної охорони їх довоєнним доходам, але питань там багато...
Shaman написав:а 10 млн грн на рік - це не гроші? пропоную спробувати зібрати хоч 1 млн
Так склалося, що я понад 20 років добре знайомий із співзасновником реального БФ який навіть офіційно існує вже 12 років... Ні, зміни в законодавстві щодо для "10 млн грн на рік" справжнього БФ взагалі не проблема. А понад 100к на "мавік для моєї першої в/ч" якось впорався зібрати самостійно за тиждень...
але треба розрізняти питання та звичайні накиди. те, що є замовні накиди, це очевидно. звіти я так розумію друкують, фонди публічні. кому треба, можуть перевірити. в мене немає питань. й в тих, хто донатить кошти теж немає, бо інакше б не донатили.
й дивують накиди на інших. вітаю, що закрили свій збір. але все одно не розумію, чого муляє Будівельник, який закриває свої мільйони?