Hotab написав:АндрейМ Вибіркове знання і виконання законодавства України. Згідно зі статтею 117 Конституції України, Кабінет Міністрів України в межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження, які є обов'язковими до виконання.
Я давно не читав, може які зміни є. Невже додали «німецький ухилянт-бігунець самостійно визначає правомірність постанов КМУ і на власний розсуд їх виконує»?? Невже я прозрівав?
Hotab написав:АндрейМ Вибіркове знання і виконання законодавства України.
Згідно зі статтею 117 Конституції України, Кабінет Міністрів України в межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження, які є обов'язковими до виконання.
Компетенція КМУ не включає обмеження прав і свобод громадян України.
Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. Стаття 75. Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент - Верховна Рада України.
Я Вам вже пояснював, що ВРУ не може делегувати свої повноваження іншим органам державної влади України, тому жодних "компетенцій" з обмеження прав громадян України КМУ не отримував і не міг отримати в принципі.
Shaman написав:й відкрию тобі таємницю - дехто з цих обліківок - або ІПСО, або тролі, далеко не всі реальні люди на відміну від нас з тобою оцих я копаю особливо.
Якщо для Вас інші форумчани - ІПСО лише тому, що Ви взагалі не розумієтесь на законодавстві України, то для Вас з Хотабом буде корисно ознайомитись з рішенням Львівського адміністративного окружного суду, в якому досить детально пояснюється різниця між "законом" і "підзаконним актом" і чому в Україні не існує жодного закону, який обмежує права громадян чоловічої статі на виїзд. Сподіваюсь, що український суд Ви ІПСО не вважаєте?
Цитую: "32.1. по перше, Правила №57 є підзаконним нормативно-правовим актом, тому не можуть бути підставою для обмеження свободи пересування відповідно до статті 33 Конституції України;"
Да. И следить за патяканьем влади,что они там обсуждают и чего, говорят что не будет. Если много говорят что вот этого не будет-стремно,есть вариант,что будет. Лучше если они какой-то вопрос вообще не трогают. А так,в целом, ни одно новшество не проходит без патяканья. Много людей выцепило,что без ВОД выехать нельзя будет даже на законных основаниях, и в аккурат перед принятием закона выехало. Спасение утопающих-дело рук самих утопающих.