|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Суб 20 тра, 2023 15:30
Shaman написав:класична лівацька помилка. budivelnik з цим бореться, але поки що марно, як я бачу. що вам мають індексувати? зп?
Мені нічого не мають. Вже давно заробляю не в Україні, а на посаді доцента "працюю", в першу чергу, для захисту від мобілізації. Shaman написав:держава має забезпечити лише малозахищених громадян.
100% згідний. Я прихильник "безумовного базового доходу". Скажім що мінімальну зарплату (чи прожитковий мінімум ,якщо б його нормально рахували) мали б платити на біржі всім, хто не працює і житло (хоча б кімнати в гуртожитках) видавати безкоштовно.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 15:41
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:класична лівацька помилка. budivelnik з цим бореться, але поки що марно, як я бачу. що вам мають індексувати? зп?
Мені нічого не мають. Вже давно заробляю не в Україні, а на посаді доцента "працюю" в першу чергу для захисту від мобілізації. Shaman написав:держава має забезпечити лише малозахищених громадян.
100% згідний. Я прихильник "безумовного базового доходу". Скажім що мінімальну зарплату (чи прожитковий мінімум ,якщо б його нормально рахували) мали б платити на біржі всім, хто не працює і житло (хоча б кімнати в гуртожитках) видавати безкоштовно.
а якщо заробляєте не в Україні, то не треба пускати сльозу за СРСР безумовний базовий дохід - це для багатих країн, де виробництво автоматизовано настільки, що дійсно непотрібно багато робітників. ви видалили частину мого повідомлення про країни, що розвиваються (це й про нас), й соціал...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 20 тра, 2023 15:47
Shaman написав:то не треба пускати сльозу за СРСР
Ще раз: НЕ ТРЕБА НАМ ВЕСЬ СРСР. СРСР - ЦЕ ЗЛО. Нам потрібна тільки стабільність: курсу, цін... А для цього потрібне зовнішнє фінансування на 10-20 років, поки ми зможемо перебудувати систему "як у багатих країн" і далі вже самі себе фінансувати. В гіршому випадку - Грецький варіант
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 15:51
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:то не треба пускати сльозу за СРСР
Ще раз: НЕ ТРЕБА НАМ ВЕСЬ СРСР. СРСР - ЦЕ ЗЛО. Нам потрібна тільки стабільність: курсу, цін...
не вистачає смайла - це ж пов'язані речі ось інше порівняння - стабільність - це болото з жабами, квакають там щось. річка - це течія, інколи бурхлива - там й риби, й хижаки. при стабільності не буває розвитку. а от як попередити кризи - це цікава задачка, можна Нобелевку з економіки заробити  Дюрі-бачі написав: Shaman написав:А для цього потрібне зовнішнє фінансування на 10-20 років, поки ми зможемо перебудувати систему "як у багатих країн" і далі вже самі себе фінансувати. В гіршому випадку - Грецький варіант
от знову - потрібно зовнішнє фінансування. тим, кому потрібне щось потрібно зовні - й 50 років не вистачить. а от тим, хто може - якось й без цього зроблять. хіба що зовнішнє керування потрібне...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 20 тра, 2023 15:59
Дюрі-бачі написав:Ще раз: НЕ ТРЕБА НАМ ВЕСЬ СРСР. СРСР - ЦЕ ЗЛО. Нам потрібна тільки стабільність: курсу, цін... А для цього потрібне зовнішнє фінансування на 10-20 років, поки ми зможемо перебудувати систему "як у багатих країн" і далі вже самі себе фінансувати. В гіршому випадку - Грецький варіант
10-20 мало. Такой срок нам нужен после того, как "богатые страны" добьются стабильности цен, чтобы их догнать. При этом никто не знает, получится ли когда-нибудь достигнуть такой стабильности. Перспектива долго жить за чужой счет выглядит крайне заманчиво, но слишком утопично. Делать из стремления к шаре национальную идею крайне опасно.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6464 раз.
- Подякували: 21603 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Суб 20 тра, 2023 16:12
Сибарит ИМХО є надія на Кувейтський варіант: репарації у вигляді % від нафтогазу москалів.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 16:16
Дюрі-бачі написав:Середньому класу капіталізм то звісно дає більше можливостей, а от пересічним мешканцям виживати значно складніше.
В мене є струнка теорія, яка пояснює чому той чи інший суспільний лад вигідний для еволюції Населення складається з ( терміни мої , тому тапками не кидайте) Творців Копіпастерів Виконавців ДотаційнихТворці творять те чого ніхто не бачив і не чув, при чому суспільний лад їм по-фігу.Вони ТВОРЯТЬ Ясно , що коли твориш те чого ніхто не бачив, то ймовірність створити щось =50% ( вийшло або не вийшло) Тому сама каста творців не в стані створювати вектор розвитку Копіпастери - дивляться що створили творці..і вибирають для наслідування тільки ті витвори(теорії/технології) які їм зрозумілі і які мають найбільше шансів( з точки зору копіпастера) для заробляння(прогресу/еволюції) В цих вже коефіцієнт ймовірності повищий ніж в творців..десь 70 -вийде, 30 - не вийде... Виконавців - набирають копіпастери на свої проекти , при чому успішні копіпастери з часом забирають виконавців/майно - збанкрутувавших копіпастерів Дотаційні - діти , інваліди , пенсіонери, бомжі Так от Якщо система тоталітарна і десь на початку існування( прийшов новий прогресивний диктатор), то він змушує творців творити в певному напрямку, копіпастерів копіювати тільки те що ВІН розуміє - і тому перших 10-15 років така система, може обганяти стандартну демократичну... Але з часом, з урахуванням відкидуваня цілих пластів які диктатор не розуміє , змушування копіпастерів створювати тільки ідеологічно вірне - система приходить до повного банкрутства. Якщо система демократична, то буйність думок ТВОРЦІВ , обмежується тільки аналізом ВЖЕ НИМИ СТВОРЕНОГО копіпастерами , які в свою чергу розвивають тільки те що вважають найкращим... В цій системі виходить , що частина населення, яка відноситься до ДОТАЦІЙНИХ або поганих ВИКОНАВЦІВ і є тими хто отримує найбільші негаразди
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 16:21
Дюрі-бачі написав: Zebra написав:То як Україна забрала те, чого в совку не було? Лише ілюзія за рахунок зовнішнього світу.
Поки була стабільність - совок існував. Втратили стабільність - совок розвалився.
Та не було ніякої стабільності, тільки ілюзія стабільності. Це як пожиттєва гарантія, поки не сдохне, тоді гарантія закінчується 
-
sergey_sryvkin
-
-
- Подякував: 630 раз.
- Подякували: 671 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 16:25
sergey_sryvkin написав:Та не було ніякої стабільності, тільки ілюзія стабільності
О_о а як же мясорубка і граблі, на яких досі видно "Цена 2 р 10 к". І долар по 63 коп., який справді продавали по такому курсі коли їхав у відрядження. А щодо пожиттєвих гарантій, то я міняв одну SD карту років через 10 після покупки. Звісно в магазині зі скепсисом віднеслись, але надіслали виробнику і той прислав нову.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 20 тра, 2023 16:27, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 20 тра, 2023 16:26
Shaman написав:безумовний базовий дохід - це для багатих країн,
Не обовязково.. Я за базовий дохід ...тільки якщо я озвучу його параметри , то в багатьох прихильників базового доходу - зникне бажання на нього жити... Як на мене Базовий дохід=фізіологічному рівню виживання.... Хочеш отримати більше - отримаєш на суспільно-корисних дотаційних роботах( дотує Держава) , з допомогою яких отримаєш вже не фізіологічний(безкоштовний) а прожитковий мінімум...Ніяких дотацій по безробіттю... Не можеш(не беруть) інженером - не працюєш і отримуєш базовий безумовний(фізіологічний) , або працюєш на суспільних роботах - отримуєш мінімальний прожитковий От тоді Хочеш нічого не робити - можеш і навіть з голоду не помреш , але й те як живеш навряд чи тобі сподобається і саме приклад такого прозябання ЗМУСИТЬ інших прийняти САМОСТІЙНО рішення - що вони будуть робити з своїм життям.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1