Нерухомість у Львові

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 9495969798 ... 285>
Повідомлення Додано: П'ят 05 лип, 2013 23:17

Re: Нерухомість у Львові

ostrig написав:Будує, здається, "Інтергалбуд".

Замовник, підрядником була "Галицька основа" певно і залишилася.
Чув "Інтергалбуд" буде набирати цілий відділ працівників різних інженерних напрямків, так що може не все так погано тут буде. Єдине в мене питання чи добре там провели обстеження конструкцій, все ж таки заморожено було декілька років.
Leopolis

Подякував: 5 раз.
Подякували: 3 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2013 21:12

5% податок на прибуток при продажі нерухомості

Доброго всім дня!

Хочу придбати квартиру на етапі будівництва з метою перепродажі після введення в експлуатацію будинку (орієнтовно через півроку).

Зараз виготовляють технічний паспорт незавешеного виробництва, кажуть що можуть одразу мене туди вписати як власника.
Питання: чи можна якось уникнути сплати 5% податку при майбутньому перепродажі квартири?
Чекати 3 роки не варіант :)
Можливо можна оформити договір спільної діяльності.

Наперед дуже вдячний за допомогу.
YPP

Подякував: 8 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 лип, 2013 23:55

YPP
1 Для того щоб продати - потрібно мати що продавати
2 Для того щоб мати що продавати - потрібно стати власником
3 Якщо стали власником - уникнути оподаткування продажу не можливо.

Єдиний варіант - житло у власності того хто збудував і Ви з цим забудовником якось полюбовно домовились що він це житло продасть тільки при Вашій участі.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 00:43

budivelnik
Дякую,
тобто не оформляти його на себе, а після введення в експлуатацію продати від імені забудовника?
А нема жодних варіантів ніби я придбав незавершене будівництво і сам добудував, або майбутні жильці будинку найняли забудовника, щоб той побудував їм квартири немає ?
YPP

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 08:50

YPP написав:А нема жодних варіантів ніби я придбав незавершене будівництво і сам добудував, або майбутні жильці будинку найняли забудовника, щоб той побудував їм квартири немає ?
А яка різниця хто там добудовував, якщо добудовує фізична особа
Після закінчення будівництва - будинок здається в експлуатацію , після здачі в експлуатацію - реєструється право власності - від моменту реєстрації права власності - пішов відлік
Якщо ж право власності не зареєстрували - то й продавати нічого не можете,адже свідоцтво на право власності - це Ваш головний документ для продажу.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 09:22

budivelnik
Зрозуміло, ухилитися від оподаткування не получиться)
А підкажіть ще, будь ласка, які податки взагалом сплачуються при реєстрації права власності на квартиру на покупця.

І скільки часу можна не оформляти право власності після здачі будинку в експлуатацію (тобто скільки є часу щоб знайти клієнта)?
YPP

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 09:31

YPP
Офіційно реєстрація коштує дурницю - 250 грн ( реєстрація на право власності новобудови після введення в експлуатацію) і займає це 2 тижні , можна помножити офіційну цифру на 3 і термін реєстрації може поділитись на 3 :D

Інше питання купівля/продаж
Це
1% пенсійний - де юре платить покупець, де факто як домовитесь
5% прибутковий (до 3 років) - де юре - продавець
1% - нотаріус ( приблизно) - де-факто 50 на 50%
+ вартість виписки з БТІ( по цьому питанню точно зможу сказати через пару тижнів як сам проведу операцію по новим правилам , бо в цьому році ще не проводив) + вартість оцінки - продавець
Зараз все оформляє нотаріус - теоретично 1 день
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 09:44

budivelnik

Дякую за вичерпну відповідь.
Ще одне маленьке запитання:
для чого виготовляють техпаспорт на незавершене будівництво і чи потрібен він мені як покупцю. Якщо його оформлять і мене туди впишуть як власника, то що мені з ним потім робити.
YPP

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 09:52

YPP
Техпаспорт на квартиру - це один з документів ( є ще декларація про початок будівництва + декларація про завершення будівництва+акт власності на землю ) - які є основними документами при реєстрації прав власності.
Так як я будую як фізична особа, то я не можу вписати прізвище майбутнього власника в техпаспорт квартири ( я спочатку оформляю власність на себе, а потім попадаючи під 5% :cry: - продаю)
Можливо у великих забудовників ця процедура інша , але якщо вони можуть вписати будь-кого в техпаспорт ( до здачі в експлуатацію) - то це може бути одним з варіантів уникнення оподаткування ( адже їм яка різниця чиє прізвище вони вписали - Ваше чи когось іншого за Вашою згодою)
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 18 лип, 2013 10:19

Re: Нерухомість у Львові

Часи спекуляції повернулись? Ще не купили, а вже продаєте?
Впевнені, що заробите? Зараз перекупники 2008 року з дисконтом в 30% віддають. Це ті, яким пощостило отримати добудовані будинки.
ostrig

Подякували: 13 раз.

Профіль

#<1 ... 9495969798 ... 285>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор