|
Що думають читачі FINANCE.UA про штрафи за відмову в розраху |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Сер 09 жов, 2013 19:50
Faceless написав:За 2012 рік в Україні проведено 348 млн транзакцій з оплати картками на 91 млрд грн. Це зовсім небагато.
Давайте розглянемо Вашу інформацію в розрізі кіловат і доходів 91 млрд грн х 1,5% =1,35 млрд грн 1,35 млрд грн / 348 млн транзакцій = 4 грн транзакція 348 млн транзакцій /(365днів х 5активних годин в день х60хвилин х 60секунд)=53 транзакції в секунду(пікове навантаження , реальне десь 15-25 операцій в секунду по всій Україні) Про які десятки кіловатт потужності йдеться ?Чи Ви вважаєте що для того щоб зашифрувати 53 операції потрібен СуперГрей ? навіть якщо Вам потрібно 100 серверів якіб обслужили 53 операції в секунду і потужність кожного сервера була б 0,5 Квт то: 0,5 квт х 1 сервер = 65 копійок з ПДВЗа годину - 0,53 операції/секунду х 3600 секунд х 4 грн/операція = 7 632 грнНе нагадаєте мені скільки там сервер+програмне забезпечення коштує і чи варто вартість електроенергії при цьому враховувати якщо сервер генерує 7 632 грн в годину брудного прибутку ? Тому Шановні банкіри Вчіться математики і вчіться бачити систему в комплексі. Тому тут тролить не яцукенй а в першу чергу Ви. Або просто Вам затуманили голову і Ви самі не розглядали первинні данні які для Вас доступні. ПС Як бачите , навіть зниження з 1,5% до 0,15% - не розорить Вас ні на серверах ні на електроенергії і ще на хліб з маслом/ікоркою - залишиться. ППС Якщо хочете - можете сказати що для обслуговування 1 операції потрібно не 2 а 20 серверів - все одно брудний прибуток на сервер буде 100 доларів в годину становити.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 306 раз.
- Подякували: 3072 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 09 жов, 2013 20:57
budivelnik написав:348 млн транзакцій /(365днів х 5активних годин в день х60хвилин х 60секунд)=53 транзакції в секунду(пікове навантаження , реальне десь 15-25 операцій в секунду по всій Україні)
Не дуже коректно. Пікові навантаження - може бути в десятки разів вище, наприклад, на свята, у післяробочі години. Також, операції з банкоматами обробляються теж тут, я їх не наводив, бо мова була про пос-термінали. budivelnik написав:Про які десятки кіловатт потужності йдеться ?Чи Ви вважаєте що для того щоб зашифрувати 53 операції потрібен СуперГрей ? навіть якщо Вам потрібно 100 серверів якіб обслужили 53 операції в секунду і потужність кожного сервера була б 0,5 Квт то: 0,5 квт х 1 сервер =65 копійок з ПДВ За годину - 0,53 операції/секунду х 3600 секунд х 4 грн/операція = 7 632 грн Не нагадаєте мені скільки там сервер+програмне забезпечення коштує і чи варто вартість електроенергії при цьому враховувати якщо сервер генерує 7 632 грн в годину брудного прибутку ?
Щодо енергоспоживання ні до чого кількість транзакцій в секунду. Тільки одна стійка IBM Blade - до понад 2 квт потужності. Найпотужніша - продуктивна система, до неї ще "клони" - тестова та девелоперська. Потужні системи кондиціонування. Мережеве обладнання. Робочі машини персоналу. Це тільки найзагальніше, треба безпосередньо відноситися до цієї сфери, щоб описати детальніше. Але споживання виходить скажене. Хоча це далеко не основні витрати, але й по цій статті цифри хороші. В принципі на собівартість це впливає незначним чином. Кількість транзакцій в секунду не відображає всього набору задач, що виконує процесинг. Ба навіть те, що ви називаєте 1 транзакція, насправді цілий ланцюжок операцій. При цьому йде взамодія з цілим рядом систем. budivelnik написав:Не нагадаєте мені скільки там сервер+програмне забезпечення коштує
Сервер - десь 30-40 тисяч доларів. Зрозуміло, що потрібен не один, не два й не три. Програмне забезпечення - залишимо вартість імплементації, річні платежі зазвичай залежать від потужності серверів (спеціально вираховуються від типу процесорів та їх кількості) - десь від кількасот тисяч доларів на рік (для всього датацентру). Ви також забуваєте, що все це не працює саме по собі. Є ще цілий штат людей, що це все обслуговують та підтримують. Не те щоб дуже багато, але загалом пару десятків людей десь потрібно. Для банківського процесингу підійде не будь-яке приміщення - є набір вимог щодо рівня безпеки та захисту. Ну також і обладнання торговця - термінали, зв"язок, підтримка і т. п. Ви також мабуть помилково вважаєте, що весь дохід йде одному банку-еквайру? Є ставка інтерчейнджу - вона вираховується на користь платіжної системи та банку-емітенту картки. Є річні/квартальні ліцензійні платежі платіжним системам. Тому еквайру з ваших 4 грн в середньму піде менше або близько третини. Загалом, вище я наводив посилання, можете хоча б оцінити набір витрат на один термінал по одному торговцю. budivelnik написав:Вчіться математики і вчіться бачити систему в комплексі.
Ви повчіться (за власними ж порадами) постримувати емоції та не робити поспішних висновків у тому, де ви некомпетентні. budivelnik написав:ПС Як бачите , навіть зниження з 1,5% до 0,15% - не розорить Вас
0,15% неможливе в принципі - платіжна система бере собі більше. Взагалі, від вас, як підприємця, дивно чути такі дурниці.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1510 раз.
- Подякували: 8332 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 10 жов, 2013 07:23
Faceless написав:0,15% неможливе в принципі - платіжна система бере собі більше. Взагалі, від вас, як підприємця, дивно чути такі дурниці.
Вся собака зарита у фразі платіжна система - бере більше. Весь наш діалог і йде про те що платіжна система ( для мене це не тільки безготівка ) - бере забагато, адже навіть за операції з готівкою ( навіть до введення прогресивної безготівки) банки беруть менше. Таким чином на лице бажання додатково підзаробити прикриваючись словом модно. Ви вже зараз можете опустити комісійні в рази, але поки Ви розбудовуєте те що повинно працювати з навантаженням в 70% - десятки років - на це Ви пробуєте зібрати кошти з системи яка будується і працює з навантаженням в 5-10%. Тому нічого дивного в таких ставках і не бачите. Подивимось коли розбудуєтесь - чи скинете ставки чи як мобільні оператори - будете й далі збільшувати ПС Вчора пробував розрахуватись карткою за підписку преси у відділенні банку ВБР яке знаходиться в приміщенні податкової м Львова Яке ж було моє здивування коли в мене разом з карткою почали вимагати паспорт бо з слів операціоністки вона має таку інструкцію....
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 10 жов, 2013 07:34
budivelnik написав:Ви вже зараз можете опустити комісійні в рази
Наскільки мені відомо - ні. Мова може йти про 0,5%, але не більше. budivelnik написав:Весь наш діалог і йде про те що платіжна система ( для мене це не тільки безготівка ) - бере забагато, адже навіть за операції з готівкою ( навіть до введення прогресивної безготівки) банки беруть менше.
Платіжна система - це Віза/Мастеркард. Як формується їхній тариф мені не відомо, але він різниться по країнах, а також залежить від типу картки. budivelnik написав:Подивимось коли розбудуєтесь - чи скинете ставки чи як мобільні оператори - будете й далі збільшувати
Не я розбудовую  Але як аргумент можу сказати, що в країнах, де такий вид розрахунків значно поширеніший - ставки приблизно на такому ж рівні, подекуди вищі. budivelnik написав:Яке ж було моє здивування коли в мене разом з карткою почали вимагати паспорт бо з слів операціоністки вона має таку інструкцію.... 
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 10 жов, 2013 07:42
Faceless написав:Наскільки мені відомо - ні. Мова може йти про 0,5%, але не більше.
Так 0,5% - це не 1,9% як сьогодні в мене. Це я думаю влаштує всіх.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 10 жов, 2013 08:10
budivelnik написав: Faceless написав:Наскільки мені відомо - ні. Мова може йти про 0,5%, але не більше.
Так 0,5% - це не 1,9% як сьогодні в мене. Це я думаю влаштує всіх.
Для пользования эквайрингом нужен счет в банке и сам терминал, так вот тарифы. Тарифы по терминалу: 1) комиссия от операций - 1,6%; 2) 100 грн абонплата за терминал; Тарифы по счету: 1) Абонентская плата в месяц (при наличии клиентских операций по счету) - 50 грн; 2) Снятие собственных средств по картам (% от суммы снятия) - 0,75%. Так что дорогова-то это Господа...
-
SLIP
-
-
- Подякував: 22 раз.
- Подякували: 4 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 10 жов, 2013 09:31
budivelnik написав:Так 0,5% - це не 1,9% як сьогодні в мене. Це я думаю влаштує всіх.
Я не про комісію 0,5%, а ЗНИЖЕННЯ на 0,5%. Хоча я знаю, що у дуже великих клієнтів є ставки комісії і 0,5%, самі по собі збиткові для еквайра, але вони компенсуються чимось іншим (якесь там обслуговування, великі кредити чи щось таке)
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 10 жов, 2013 09:53
Faceless написав: budivelnik написав:Так 0,5% - це не 1,9% як сьогодні в мене. Це я думаю влаштує всіх.
Я не про комісію 0,5%, а ЗНИЖЕННЯ на 0,5%. Хоча я знаю, що у дуже великих клієнтів є ставки комісії і 0,5%, самі по собі збиткові для еквайра, але вони компенсуються чимось іншим (якесь там обслуговування, великі кредити чи щось таке)
А я про комісію 1 Термінал з інтернет модулем ( але без можливості безконтактного зчитування) коштує від 600 до 2000 грн ( таким чином орендна плата за таке обладнання не повинна перевищувати 10-40 грн/місяць) 2 Роздрібний продавець працює з готівкою апріорі і для нього не має різниці яка форма оплати (готівка/безготівка) при чому не факт що обслуговування безготівки для роздрібного продавця займе менше часу ніж обслуговування готівкової операції ( безготівка=додаткові операції з терміналом, готівка= видача здачі) , в той час коли для банків чим більше готівки - тим більше витрат на перевозку/касирів/сховища. Таким чином банку , який проводить готівкові операції під 0-1% від суми вигідніше цю готівку перевести в безготівку , а перевищення затрат які при цьому будуть виникати - банк може компенсувати за рахунок зменшення витрат по операціях з готівкою Тому , черговий висновок 1 Банки сьогодні за рахунок роздрібного продавця хочуть провести модернізацію таким чином щоб завтра мати можливість зменшити свої витрати ( читай збільшити доходи) 2 Для роздрібного продавця ця модернізація не несе додаткового прибутку в майбутньому ( в магазинчиках завжди будуть бажаючі розплатитись готівкою) і тому роздрібний продавець впирається .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 10 жов, 2013 11:44
budivelnik написав:1 Термінал з інтернет модулем ( але без можливості безконтактного зчитування) коштує від 600 до 2000 грн ( таким чином орендна плата за таке обладнання не повинна перевищувати 10-40 грн/місяць)
Наскільки мені відомо - вдвічі дорожче. Але залежить ще від типу підключення - діалап, GSM чи Ethernet. Крім того, в орендну плату закладаються витрати на обслуговування самих терміналів (зазвичай це зовнішні контори). budivelnik написав:Роздрібний продавець працює з готівкою апріорі і для нього не має різниці яка форма оплати (готівка/безготівка) при чому не факт що обслуговування безготівки для роздрібного продавця займе менше часу ніж обслуговування готівкової операції ( безготівка=додаткові операції з терміналом, готівка= видача здачі) , в той час коли для банків чим більше готівки - тим більше витрат на перевозку/касирів/сховища. Таким чином банку , який проводить готівкові операції під 0-1% від суми вигідніше цю готівку перевести в безготівку , а перевищення затрат які при цьому будуть виникати - банк може компенсувати за рахунок зменшення витрат по операціях з готівкою
Не треба так перемішувати вигоди банку та торговця. Витрати на інкасацію більше стосуються не банку, а саме продавця. budivelnik написав:Таким чином банку , який проводить готівкові операції під 0-1% від суми вигідніше цю готівку перевести в безготівку , а перевищення затрат які при цьому будуть виникати - банк може компенсувати за рахунок зменшення витрат по операціях з готівкою
У банку готівкові операції залишаться, навіть якщо роздрібні продажі масово почнуть переходити на використання терміналів. Ваші оцінки щодо того, яки витрати виникнуть і чим їх можна компенсувати - пальцем в небо, визнайте. Це лише припущення без жодних обгрунтувань. budivelnik написав:1 Банки сьогодні за рахунок роздрібного продавця хочуть провести модернізацію таким чином щоб завтра мати можливість зменшити свої витрати ( читай збільшити доходи)
Яку модернізацію, ви про що? budivelnik написав:Для роздрібного продавця ця модернізація не несе додаткового прибутку в майбутньому ( в магазинчиках завжди будуть бажаючі розплатитись готівкою) і тому роздрібний продавець впирається
Якщо ви про невеликі магазини - цілком можливо. Термінали в маленьких магазинах часто не вигідні ані банку, ані продавцю. Тому їх там і нема. Дивна фраза "впирається" - банку й самому немає сенсу ставити термінал там, де він взагалі не приноситиме прибутку.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 10 жов, 2013 15:08
budivelnik написав:1 Термінал з інтернет модулем ( але без можливості безконтактного зчитування) коштує від 600 до 2000 грн ( таким чином орендна плата за таке обладнання не повинна перевищувати 10-40 грн/місяць)
Вартість терміналів( партіях по 500 та більше): Ingenico 220 GPRS звичайний - 4000 грн. Ingenico 220 Ethernet - 3100 грн. Ingenico iCT 250 GPRS contactless - 6800 грн. Сервісне обслуговування- десть 90 грн. на місяць і це тільки те що згадав, а це не все ще. А ціни які ви привели - мабудь тільки на е-бай присутні.
-
Setsuna
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 7 раз.
-
-
Профіль
-
-
|