Вугілля більше не потрібне: сьогодні Кабмін збирається скасу
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
И того: 1. Калорийность угля(антрацит) в 3,5 раза выше чем газа(кг/кубометр). 2."экономически обоснованная цена" (новая) пляшет от стоимости газа украинской добычи методом гидроразрыва пласта. 3. Если бы трезвые могли читать этот "понос" они б ухахатывались..... Рынка угля в Украине НЕТ! И по факту у населения это один из самых востребованных товаров. В городах Украины - нет газа физически. Квартиры отапливают печками с углём, а о сельской местности и говорить нечего...
Kudrjavuy написав:Рынка угля в Украине НЕТ! И по факту у населения это один из самых востребованных товаров.
О том и речь, там и вытеснять - то из топлива газ, особо некуда. И даже стратегия потребления до 2030 года не предусматривала снижения потребления газа, а лишь увеличение потребления угля. Но можно отказаться использовать природный газ как сырье в промышленности, закрыв ее или попытавшись заменить газ синтезированным. И то, и то имело хоть какой-то смысл при высокой цене за газ. В итоге, конкуренция где была, уже давно газ съела, больше ее нет.
alex10 написав:То Ес - то ТС, то Уголь - то газ, то понос - то золотуха. Мечутся как в попу ужаленые. В глазах мировой общественности быть украинцем становится просто стыдно. Кто бы чего не брызгал слюной - если бы не наши майданы, были бы мы по неофициальному рейтингу чуть выше чукчей
Так экономически не выгодно замещать, це ж политика была. Конкуренции газу по 268 не существует в принципе. По поводу майданов вопрос спорный - тупиковая ветвь эволюции так сказать - когда эмоции превалируют над здравым смыслом. Не будь майданов, уверен, жили бы получше, и олигархи в том числе. Майданы же нужны профсоюзные, а не политические - читай распиловочные.
Читал на каком-то городском портале новость, как городской голова (Батьковщина) маме отприватизировал трешечку (переделанную в магазин) за 10 т.$ (при том, что однушка в том же доме стоит 30т.$), приватизация одобрена депутатами, суд признал действия некорупционными. Те же депутаты единогласно поддержали еуромайдан. Спрашивается, где же подвох.
А я слышал одна бабушка увидела слово на заборе, кинулась туда - думала - ОН, а там дрова. Проще говоря, врете вы как всегда!
На скільки я знаю, за статистикою уряду основним добутком бюджету України є надходження від металургійної галузі. Маючи певне відношення до цієї галузі, можу сказати, що одним з основних матеріалів у виробництві чавуну, зокрема є вугілля. Тому у мене виникає декілька питань? Перше питання: На металургійних підприємствах пройшла під загальний шумок така модернізація, що відновлення феруму з руди не потребує вугілля, а потребує тільки російського газу? Друге питання: знову ж таки, під загальний шумок пройшла модернізація економічних принципів, і тепер видобуток власної сировини є економічно не виправданий в порівнянні з закупівлею імпортної сировини (звичайно, з урахуванням однакових параметрів технічного розвитку країни, що купує, і країни, що продає). Третє питання: видобуток власного природнього газу Україна вже зупинила, і населенню постачається російський газ? Четверте питання: уряд хоче поповнити ряди майданівців донецькими шахтарями? Це такий креативний хід з боку Азірова? Спочатку бомжів підкинули на майдан, потім шахтарів підкинуть, потім бюджетників. Здається мені, що уряд хоче зібрати народ в одному місці, і як шандарахнути...
citraju i prosto polnii marazm. kazetsia uze nicego ne nuzno v strane krome rossiiskogo gaza. skoro gazom budut pensiju vidavat, no ne tem cto po $268 atem cto po $500. a raznitsu v kopilocku kak bonus ot prodavtsa
Bestal_N написав:До чого тут економія? Куди шахтарів дівати? Що краще, купити за ту ж ціну продукт, добутий УКРАЇНСЬКИМ шахтарем, чи інший продукт у дяді з Кремля? Де любов яника до свого лохторату?
Собівартість вугілля, добутого на деяких українських шахтах з глибини в 1000 м і з пласту потужністю в 1 м, відрізняється від ціни на аналогічне вугілля в рази.
Ровенский аппеляционный суд признал голову коррупционером:
Еуроинтеграторы-депутутки просаботировали лишение полномочий голову города (батьковщина): "За результатами таємного голосування рішення прийнято не було. В процедурі голосування взяли участь лише 9 депутатів міської ради. З них 5 проголосували «за», 3 - «проти», 1 – «утримався». Всі інші депутати участі в голосуванні не брали."
Еще раз вопрос, к чему бы депутатам-коррупционерам стремиться в ЕС единогласно?