Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 98289829983098319832 ... 12460>
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 17:29

flyman написав:
  fox767676 написав:
  flyman написав:А з переїздом ІТ і не тільки офісів на ЗУ, будуть наближатися до Києвських

Ви же начебто з ІТ. Які компанії переїхали до ЗУ і який в цьому сенс ?

Вимоги клієнтів. Управління ризиками.
Деякі взагалі не хочуть, щоб розробники були із країни, де ведуться бойові дії.
От попав ти на окуповану територію і відкрив всі паролі гебістам...це мабуть найгірше, або, що не додає радості: нема е/е, нема Інтернету, розробника мобілізували, контузило, завалило, поранило... тобто він не може виконувати зобов"язання перед клієнтом через всякі форсмажори.

Ну ось з 2ою частиною відповіді погодиися легше, ніж з першою. Внутрішньоукраїнська кухня, нюанси локаці це блекбокс для замовеників. Попит на українське ІТ впав, незалежно від регіону, десь навіть писали що українські ІТ фахівці мають проблеми навіть за кордоном. Ризик що співробітника мобілізують на Закарпатті навіть вище ніж його вбьють\мобілізують\ізолюють від комунікацій у Києві. Стосовно офісів, Єпама і т.д - є інфа що один з прильотів по Львову був у 100 метрах від його офісу, та той "іт-кластер" теж якось невдало розташован.
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 17:40

flyman написав:
  vitaliian написав:
  flyman написав:Зрозумій, що потоки бабла вже зовсім інші
то есть в Черновцах и в Тернополе денег стало больше чем в Киеве? Смешно. Если общие потоки уменьшаться в Киеве то до Тернополя и Черновцов вообще ничего не дойдёт, потому что финансовый и политический центр никуда не делся, деньги как печатал и печатает Киев кредиты получает тоже Киев. И кстати кредиты на восстановление разрушенного пойдут не в Тернополь а в Ирпень, Чернигов, Харьков.
  flyman написав:багато чого буде іти мимо каси Києва зразу в західні регіони.
откуда идти... можно вопрос? Мимо Киева может идти только контрабас и гуманитарка и то таможнями управляют из Киева. А налоги куда будут платиться, в Братиславу? В Черновцах или Тернополе хотя бы один местный банк есть? Предприниматель с любой периферии открыв счет в Привате/Ощаде считай что отправил свои деньги на развитие Киева.

Ты себе не представляешь степень централизации финансовой системы. Фин.сектор распределялся до войны Киев 75% остальная Украина 25%. То есть на Тернополь приходится от 0,5% до 1% от общих финансовых операций. Это почти ноль. Степень депрессивности периферии зашкаливает. На местные бюджеты не то что школы и дороги, коммунальный транспорт дотировать нечем.

А ты мне про булочку с изюмом рассказываешь. Если Украина впадет в экономическую депрессию Из Тернополя просто исчезнут деньги, Киев их туда не даст, ну или Тернополь свои напечатает. В кризисы 90х и 2008 куда на работу ехали в Киев или в Тернополь? Дом где я живу в 2011 строили строители с ЗУ, почему не наоборот. Любой кризис жахнет по периферии значительно сильнее, чем по Киеву.

\\\
Міграційні потоки сильно змінилися після безвізу. Київ залишився цікавим тим хто брав участь у маятниковій міграції, і то не всім. Знаю людей, які замість того, щоб їздити на ШРТ до Києва виїхали до Польщі.

Точно?
«То, что меня удивило. Безвиз существенно не повлиял на итоговые цифры миграции и сальдо. Я это объясняю тем, что произошло перераспределение — люди стали меньше ездить в Россию (по крайней мере, официально), и больше — в Европу», — добавил Дубилет.

https://hromadske.ua/ru/posts/pochti-10 ... yatiletiya
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 19:46

flyman написав:не знаю куди яка булочка із ізюмом в Києві іде, але можу тобі заявити, що села на западенщині, не залежно від віддалі від кордону чи обласного центру набагато заможніші чим села за 30
это да, к селу у "западенцев" лучше отношение, я обожаю их сёла, люди любят свою землю, своё село. Это видно во всем и вызывает уважение.

С 20 куе в селе ты олигарх, а в Киеве почти никто. Я тоже знаю богатых людей живущих в селе, у них в Киеве три квартиры (сдают в аренду). Среди местных аборигенов квартира в Киеве типа престижно. Но сами они в Киеве жить не хотят. Это их выбор, я не Трибэка чтобы утверждать, что все хотят жить в Киеве. Достаточно тех что есть. Но деньги богатым в селе тратить некуда, если ты не фермер, и смысла там жить особого нет. Все равно твои дети будут учиться в сельской школе в одном классе с детьми алкашей, выбора в какой кружок отдать ребенка тоже не будет, ну и тд по списку.

flyman написав:потоки сильно змінилися після безвізу. Київ залишився цікавим тим хто брав участь у маятниковій міграції, і то не всім. Знаю людей, які замість того, щоб їздити на ШРТ до Києва виїхали до Польщі.
+1
выехали те кто здесь не был успешен. Это нормальное явление, но к Киеву оно отношения не имеет..

бизнес выгоднее делать там, где больше население и где у людей больше денег (магазины в Южноукраинске знаачительно богаче, чем в Вознесенске) в целом по Украине бизнес в маленьких городках бесперспективен. Все ниши плотно упакованы конкурентами, а те что свободны - нерентабельны. Нужно чтобы или народ был богаче или такой как есть, но население в мелких городках было в 10 раз больше.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 20:09

flyman написав:
  vitaliian написав:
  flyman написав:Поки що стадія "несприйняття".
в течении года после войны будет окно возможностей для выгодных покупок, потом люди порасчихляются, кто-то устроится на работу, другой продаст спадщину и "лишнюю" недвижимость и начнут искать замену разрушенным квартирам начиная от менее депрессивных регионов к более депрессивным.

Нет ни одной причины почему должно быть иначе. В Тернополе бизнес не будет успешнее, потому что в Киеве 1. бюджет 2. печатный станок, 90% банковской системы, 75% от всех денег 3. проживают политическая и бизнес элиты (близкие к финансовым потокам) 4. максимальная концентрация населения. Это после войны никуда не переедет.

если после войны Киев будет по 500 уе, Тернополь и вся остальная мелочь будут по 150.

Вікно можливостей буде через рік-два, коли народ перейде всі етапи від "несприйняття" до "сприйняття".

Ще до активних бойових дій в Тернополі ціни були вище чим в оКРЖН.
А з переїздом ІТ і не тільки офісів на ЗУ, будуть наближатися до Києвських.

Плюс переселенці, які зрозуміли що Київ - це ненадійно (біг659 зразу чкурнув у Чернівці і не прогадав).

Плюс заробітчани.

Зрозумій, що потоки бабла вже зовсім інші, і Київ буде чуть вище чим звичайні мільйонники (Дніпро, Харків, Одеса). Буде рулити не перозподіл фінпотоків від рашистького газу, металургії, і чого там ще, а пшона, олії, ІТ, заробітчан, і багато чого буде іти мимо каси Києва зразу в західні регіони.

Співідношення Київ/Тернопіль 1... 1.25, в залежності від району.
Тобто м2 на окраїні умовного Тернополя (обл. центр ЗУ) = м2 на Троєщині чи Борщагівці,
м2 в центрі умовного Тернополя (обл. центр ЗУ) = 1.25 м2 на Хрещатику.

Якщо ти пишеш, що в Києві буде м2 ПА500+-, то в Тернополі м2 буде Па400-+

размечтались каллега,особенно про потоки бабла не в киев а в тернополь :D Лучше Киева никогда не будет! Можете это в шапке чата закрепить :D
konstantin kirovograd

Подякував: 60 раз.
Подякували: 257 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 20:20

antey1969 написав:
  flyman написав:
  antey1969 написав:Война и улучшения в экономике - жесткие антагонисты.

Після обвалу 2014-2015 наблизилися до цін 2013 року аж через 8 років.
Цього разу буде гірше.

Если быстро не примут в ЕС, то таки да. Если расщедрятся и распахнут свои обьятья, то отыграем очень быстро.

Похоже все-же таки первое.
"Макрон заявив, що вступ України до ЄС займе "десятиліття", і запропонував альтернативу"
https://news.liga.net/ua/world/news/mak ... syatiletiy
"Україні не варто обіцяти швидке членство у Євросоюзі – Бербок "
https://news.liga.net/ua/politics/news/ ... uze-berbok
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 09 тра, 2022 20:23

flyman написав:
  antey1969 написав:Если быстро не примут в ЕС, то таки да. Если расщедрятся и распахнут свои обьятья, то отыграем очень быстро.

Не факт. Ставки ЄЦБ, ФРС ростуть.
Крім того, Литва, Латвія, Болгарія, Румунія, не дуже вони там і відіграли ціни.
Був приплив, а разом з ним "всі лодки піднялися".

Що там завтра Путін, підніме ставки чи дасть задню? Переключиться на Фінляндію, чи як?
Моя думка, що буде підвищувати.

Имхо. Сирійский контингент виведе до України, ще одну війну рашисти не тянуть.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 тра, 2022 09:21

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

80% что вступим в НАТО в 2024, далее усиление интеграции с ЕС, по норвежскому образцу, может шенген и экономическая зона к 2027. Все по маслову - сначала безопасность, потом экономика, а потом уже "европейские ценности". Думаю окно будет с этого лета (откроюют реестры, границы, аэропорты) по следуюшее. Дно - этой зимой и следующей весной. Дальше начнем отростать. Если с НАТО не получится (20%), то тогда конечно никакого ЕС и высоких цен не будет. Украинские цены на западной Украине будут на уровне 50% от румынских или 30% от польских
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 тра, 2022 09:49

roberto dark написав:vitaliian https://youtu.be/DAoT7wWI6qU Свіжий ролик про Ірпінь. :cry:
ирпень местами сильно разрушен, нужны мужики и техника это разгребать, тех кто сидит в эвакуации я не понимаю, опасности для жизни нет, кто по их мнению должен это разгребать я хз. В моём жк на 100 квартир живут аж 2 человека. Ещё несколько семей приезжают на выходные как на дачу. Чё происходит...
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 10 тра, 2022 09:51, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 10 тра, 2022 09:51

vitaliian написав:
  roberto dark написав:vitaliian https://youtu.be/DAoT7wWI6qU Свіжий ролик про Ірпінь. :cry:
ирпень местами сильно разрушен, нужны мужики и техника это разгребать, тех кто сидит в эвакуации я не понимаю, опасности для жизни нет, кто по их мнению будет это разгребать если не они я хз. В моём жк на 100 квартир живут аж 2 человека. Ещё несколько семей приезжают на выходные как на дачу. Чё происходит...

Всё уже ВНЖ, как минимум, в Польше сделали...
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 10 тра, 2022 09:52

Bolt написав:Всё уже ВНЖ, как минимум, в Польше сделали...
вроде мужчин не выпускают. Где все? Прячутся по Карпатам?
Wirująświatła

Профіль

2
3
  #<1 ... 98289829983098319832 ... 12460>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему