Water написав:........... А який сенс сидіти у Харкові під обстрілами? Чи ви вважаєте шо своїм сидінням ви допомагаєте країні?
Как минимум, не мешаю.
Кому саме? Чи ви гадаєте якщо нить на форумі шо ви сидите під регулярними обстрілами без світла, в зимку без опалення, то дадуть УБД? А так би ви вже самі написали- могли би спокійно жить. PS: 500 ойро дадуть за мінусом вашої пенсії, конвертованої у ойро.
Никому не мешаю. Разве что вам. Нытья на форуме от меня не было, тут гораздо больше ныли люди, находящиеся значительно западнее. На УБД я не претендую, да оно мне и не нужно. Вот мне интересно, чем вы "допомагаєте країні?" И из какого окопа вы лично пишете? Практически уверен, что с мягкого дивана. Так що, будь ласка, стулить пельку.
ЛАД написав:всё это у нас тоже говорится. Почти теми же словами.
Ким? Опозицією та бутусовими. В них же самі провладні це піднімають.
Предвыборные баталии помните? Да и сейчас периодически вспоминают о борьбе с коррупцией. Хотелось бы немного развить тему, но уже поздно. Может, завтра.
stm написав:он вздохнет на несправедливость и пойдёт домой )))
КУМЕДНО по-перше , немаю відношення до таких справ по-друге , є таксі,оренда авто , інший технічний засіб
Т.е. еще быстрее и дальше от клиента, ничего не имею против ))) Всё по прейскуранту. Всё оговорено ))) имелось ввиду что дальше. А дальше один клиент в одиночестве в ТЦК остается, но согласна ещё так много клиентов будет)
*"І він доручив усім нам, хто працює на нього, зрушити небо і землю, щоб переконатися, що ми надаємо усю, особливо військову допомогу, але також допомогу в енергетичній безпеці, допомогу, яка була частиною законопроєкту про додаткове фінансування, який схвалили у квітні – щоби виділити все це якомога швидше", – заявив представник Ради нацбезпеки США. https://varta1.com.ua/news/u-bilomu-dom ... 85902.html Да прибуде з нами сила! Поки потужніше, ніж "зрушити небо і землю" нема. Хто перевищить далі - ? ___________________________ Що там вчора Пісторіус про Європу казав. Про посилення санкцій. "І водночас я вважаю, що ми повинні бути ще більш жорсткими в наших санкціях проти Росії. Все ще існує занадто багато лазівок"
*Україна дала дозвіл на транзит російської нафти до Угорщини. Про це Ірина Геращенко проінформувала у соцмережі “Х”. "Це скандал. Ми просимо світ посилити санкції проти РФ. У цей час сама українська влада, схоже, дала дозвіл на транзит російського газу в Європу. Ціна питання — мільярди євро, якими РФ продовжить фінансування війни і вбивств українців", - зазначає вона.* https://varta1.com.ua/news/ukrayina-dal ... 85899.html Правда, якесь підозріле визначення "схоже" (дала дозвіл) використала нардеп.
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 22 вер, 2024 08:43, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:а по факту - натягувати тебе будуть прості хлопці з рф, які добровільно пішли окуповувати нашу країну. все як ти хочеш - гендерна рівність
Я не розумію звідки тут стільки латентних геїв, які мріють про те, щоб їх мали русня.
Поясніть мені, будь ласка, хто мене буде натягувати десь в Лондоні, якщо моїй сімʼї дозволять виїхати?
уважно слідкуй за смайлами. просто притомила твоя маячня "чому не я", яку вже влучно охарактеризував ЛАД.
це все працює в мирний час. у військовий це закінчується окупацією. може твоя сім'я й врятується, багато хто не зможе. й як воно складеться доля в окупації - таке собі. якщо є статки, то їх точно стане значно менше - а на всі конфіскації будеш відповідати лише "дякую". але тобі все одно, ти втечеш. а чому з родиною - це тягар, в твоєму випадку тікають самостійно - кожен сам по собі
фраза "поїду до Лондона" на додачу до наявності броні - твоя позиція взагалі заграла зовсім іншими барвами...
В 2019 мені теж казали, що я не народжений для війни. Я тисячу раз питав себе: - Сергію, нащо ти це робиш?, коли заїджав вперше в нині окуповані Піски. Було дуже страшно, було дуже боляче переживати втрати, але, мені абсолютно не соромно за мій солдатський шлях. Я був дитиною, коли вперше побачив розйобані будинки та зграї безхатніх собак. 5 років в Збройних Силах лише переконали мене ось в чому: ніхто не народжений для війни. Я не винуватий в цьому, але війна прийшла в мою країну, а я, як громадянин - маю її захищати. Чи так само думають ті, хто живуть поруч? В 2014 ми, як суспільство, не були до неї готові. Під час повномасштабного вторгнення, як виявилось, теж. За всі ці роки, ніхто так і не відповів на головне запитання: яка вона, архітектура нашої національної безпеки? Невже вся наша національна безпека - це стомлена піхота, в яку всі так вірять? Що буде, якщо ця вона сточиться в боях на Донецькому напрямку? У Матвія Христос каже фарисеям, які його випробовували: віддайте кесареве - кесареві. «Захист Вітчизни, Незалежності та територіальної цілісності України є обовʼязком громадян України» - кричить нам 65 стаття Конституції, але ніхто не готовий почути. За 11 років війни з росією наше суспільство та наша влада не знайшла в собі сил серйозно і чесно говорити про реалії затяжної, постійної війни. Нам казали, що в жодної з сторін ресурсу не вистачить на рік, що війна закінчиться за два-три тижні. Солодка брехня розсіялась, залишились сумні реалії: ми і досі ігноруємо дійсність. Ми і досі не збагнули, що можна перемогти будь-яку армію, але неможливо - озброєнну і готову до найгіршого націю. Влада просрала дорогоцінний час, але у нас все ще є шанс та можливість не тільки вибудувати нову національну архітектуру безпеки, але й урівняти громадян в правах та обов’язках. Я зараз не кажу про справедливість, бо її не існує, навіть якщо в своєму ідеалізмі ми прагнемо її встановлення. Я кажу про прагматизм та спроможність нашої держави обороняти своє. Ми дійшли до Рубікону, коли піхота більше не вивозить, а суспільство продовжує «вірити в ЗСУ», замість того, щоб відповісти собі на запитання: - Чи захистив ти Вітчизну? Нас переконують, що піхоту, яка вивозила цю війну на своїх плечах нема ким міняти. 5 млн військовозобовʼязаних чоловіків кажуть військовому на нулю, що це не їхня війна, і що він має бути там до самої перемоги. Провина піхотинця полягає в наступному: - він вижив, - не потрапив в полон, - не отримав серйозного поранення. Саме тому він і має продовжувати нести свою службу, поки інші громадяни отримують фейкові інвалідності, фіктивно одружуються з жінками з інвалідністю, фіктивно усиновлюють та ухиляються від виконання конституційного громадянського обов’язку. Виявилося, що образ захисника, який весь час створювали медіа - занадто гламурний та нереальний. Це сталева людина, яка колись погодилась захищати це суспільство без термінів і строків. Без термінів служби, без осяжного права на демобілізацію, приїджаючи в мирний тил, слухаючи суспільство доброволець починає розуміти, що кріпосне право не скасоване, а його - призначено винним та відповідальним. Починається міграція в тил, у відносну безпеку. Починається тотальна корупція: 2500 у.е - середня ціна «обмежено придатного», під час проходження військово-лікарської комісії. За повну непридатність візьмуть удвічі більше. Відсутність чітких термінів служби сприяє «чорній демобілізації»: одруження на пенсіонерках з інвалідністю колись були мемом, а зараз - дуже поширене явище, розводяться з дружинами, щоб оформити одноосібне опікунство над дитиною, розводять своїх власних батьків, щоб оформити догляд за матір’ю чи батьком, йдуть в СЗЧ. В історії є багато чому повчитись, але, нажаль, ми не вчимо уроків історії. Влада і досі не здатна на серйозний діалог із суспільством та нетолерантність до невиконання громадянського обов’язку широкою верствою громадян. Замість доктрини «воювати - обовʼязок кожного громадянина» держава пропонує безстроково призначати захисниками тих, кого змогли відловити на вулицях. Питання перепочинку піхоти та встановлення чітких термінів служби на нулю - питання національної безпеки. Відсьогодні я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби, чи до свого 25 річчя, маючи за своєю спиною 5 років бездоганної солдатської служби. Підхреслю: бездоганної. Надіюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації. Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу з числа всіх військовозобовʼязаних українців, і тоді демобілізація стане реальністю. Озброєнну та навчену націю - не перемогти.
Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу з числа всіх військовозобовʼязаних українців, і тоді демобілізація стане реальністю. Озброєнну та навчену націю - не перемогти.
ЛАД написав:Не буду писать жалобы на flyman, но у него подряд несколько постов явно провокационных о языке. Напоминает историю с Фарион, которая пыталась осуждать военных, говорящих по-русски. Как Вы на это смотрите?
Флайман канєшно гандон, бо принципий ухилянт, а я не модератор, але доля правди в його словах є. Є достатньо багато прикладів довоєнних російськомовних, які зараз розмовляють українською. У вас чудова українська. Ми в україні і форум україномовний. Для чого ви провокуєте оці мовні срачі своєю росіською?
Вместе с постами Флая и моими ответами ему удалили и ответ вам. Возможно, вы успели прочитать, но на всякий случай повторю. Есть много тех, кто перешёл, но и многие остались. Форум не україномовний и таких требований здесь нет. Как, впрочем, ни на одном украинском форуме. Напомню, что до 24.02 здесь почти все писали по-русски. Насколько помню, и вы тоже. Я могу писать по-украински, но это будет медленнее. Не сомневаюсь, что вы прекрасно понимаете мои посты, на каком бы языке (русском или украинском) они не были написаны. Так же, как и я ваши. Поэтому не стоит в очередной раз разгонять эту тему. Повторю, не считаю нужным отказываться от родного для меня языка, только потому, что на нём разговаривает какой-то Путин. Есть много мерзавцев, разговаривающих на любом языке. Никто не запрещает немецкий только потому, что на нём разговаривал Гитлер. На нём же разговаривали и многие великие люди.
P.s. Не буду говорить о том, что украинский язык у многих здесь пишущих явно оставляет желать лучшего.
головний срач не через мову, а через спробу певного набору обліківок довести що мобілізація не така, й тому мобілізуватися не треба. й якраз ЛАД останні кілька днів пояснює, що іншого шляху немає, й примусова мобілізація - це єдиний вихід для держави, яка зазнала агресії. (моя позиція схожа в цьому питанні). й те, що flyman намагається перевести це на мову - ось в цьому випадку це недоречно. російськомовний військовий викликає повагу на відміну від україномовного ухилянта. все одно більшість незрозумілих обліківок агітацію веде російською (чого б це? )
гадаю, що після війни теж можна було отримати негативну реакцію на німецьку мову від тих, хто був і полоні або в окупації...
а з приводу мови - для того, щоб мова була краща, чи щоб писати швидше - й треба постійно тренуватися. для мене перейти писати на українську виявилося набагато простіше, ніж розмовляти (але так, перекладач відкритий )