Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
flyman написав:досі нема відповіді якщо так багато медалістів та олімпістів, чому країна в такій жо..
От бачите, от так непомітно й визначили, хто в усьому винен: штрейкбрехери: червонодипломники, олімпіадники, відмінники. Зрадили боротьбу з системою, і кращу систему (державу) - не побудували. Ганьба!!!
после стольких откровений стану читать вас в 2р внимательнее. Хочу спросить, неужели вы думаете что коррупцию можно побороть с помощью САП и НАБУ, а пэрэсичный должен трудиться на 2х работах с тряпочкой во рту и ждать? какой ваш рецепт борьбы с казнокрадством/коррупцией?
В цеху по сборке автомобилей Toyota молодой рабочий у конвейера неожиданно дергает за специальный шнурок, расположенный около него. Звучит мелодия и весь конвейер останавливается. Остальные сборщики в цепочке спокойны, нет никакой паники, все знают – так на практике работает один из основополагающих принципов системы управления производством (TPS), разработанный компанией. Молодой рабочий всего лишь не успел закрутить гайку или надеть шайбу. И у него есть полное право дернуть за андон (специальный шнур) и остановить весь конвейер, чтобы все-таки сделать свою работу. И сделать ее качественно. Он никогда не получит порицаний или взысканий за это, наоборот - будет тщательно проанализирована причина, устранены помехи и выслушаны, если имеются, его предложения по улучшению рабочего процесса в этой точке конвейера. Ведь конечная цель - наивысший уровень качества сборки автомобилей марки Toyota.
и слово же придумали подходящее андон.
я предложил тоже самое. Остановить конвеер образования снизу, чтобы под кем то сверху загорелся стул от напряжения и быстро-быстро пришло переосмысление а что собственно не так? Обществу воспитанному в культуре рабской покорности такие методы кажутся недопустимыми. Чуть ли не свержение царя. Хотя в другом месте они отлично работают. И даже чивакуню можно было заставить работать в правильном направлении.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 12 гру, 2024 13:38, всього редагувалось 2 разів.
Faceless написав:От бачите, от так непомітно й визначили, хто в усьому винен: штрейкбрехери: червонодипломники, олімпіадники, відмінники. Зрадили боротьбу з системою, і кращу систему (державу) - не побудували. Ганьба!!!
после стольких откровений стану читать вас в 2р внимательнее. Хочу спросить, неужели вы думаете что коррупцию можно побороть с помощью САП и НАБУ, а пэрэсичный должен трудиться на 2х работах с тряпочкой во рту и ждать? какой ваш рецепт борьбы с казнокрадством/коррупцией?
Якщо ви чекаєте тут і зараз одкровень, як треба побороти корупцію і керувати державою - то це до таксистів "А шо ми - рядові аспіранти? Наше діло - кал"(с)
_Mykola_ написав:Медалісти бувають ще дітьми або родичами керівництва школи або районо,
На невеликій вибірці моїх знайомих Призер олімпіад -> успішний сеньйор в ІТ / Професор / головний інженер / ... Медаліст по блаут -> або дуже успішний чиновник на відкатах / голова МСЕК або під слідством. Медаліст своїми силами -> провідний спеціаліст відділу / вчитель / лікар / ... працює за копійки. Ударник, який вмів домовитись на ту четвірку щоб була стипендія -> Успішний власник бізнесу / коуч / помічник депутата / ... Двійочник -> охоронець / безробітний алкоголік
Вже добу про ці олімпіяди. Для чого живучи в Україні мати глибокі знання? Виключення це робота тут на закордонного замовника. айти та подібне. В Україні 95-97% населення не здатні самостійно купити - продати квартиру. Це ознака інтелектуальної обмеженості. Навіть на пропозиції без рилів приводять своїх тупих рилів. Тільки один раз, до мене покупець привів юриста. Чому так?
Faceless написав:Хтось на повному серйозі думає, що в резюме ТОП менеджера залишиться місце для згадки досягнень у шкільні часи, наче у випускника без досвіду, який намагається хоч щось в резюме написати.
Та при чем тут резюме? -- или вы того же Б-Г резюме хоть когда-то видели? -- я про вообще любые следы говорил...
Ну так відсутність слідів не означає що нічого не було. Це по суті малозначимі події, тим більше в роки коли не було не те що соцмереж, а в принципі інтернет був не такий всюдипроникний. Крім того в різних країнах різні системи освіти і підходи і різні заходи самореалізації, чого від тих же американців очікувати участі в заходах, притаманних радянській і пострадянській шкільній системі? Це абсурд. І щодо інфослідів - я навіть з цікавості глянув - не знайшов по собі жодного, немає відкритих реєстрів дипломів і грамот, не впевнений навіть що вони взагалі оцифровувались і десь збереглися в міносвіти, місцеві газети теж не оцифровувалися, тож всі сліди залишилися тільки в памʼяті і в півторадесятка паперових артефактів тих часів серед моїх документів. І то не всі думаю й таке зберігали. Ніхто настільки серйозно не ставиться до шкільних досягнень, навіть якщо це закінчення школи екстерном (є в мене така колега, на 2 роки раніше школу закінчила), не виставляє то напоказ і не хизується тим в дорослому житті. Свою задачу - самореалізації, задоволення допитливості, цікавості, якихось інших плюсів - вони виконали давним давно. Чисто статистично, впевнений, що і серед топ менеджерів % людей, що колись були активними ще в шкільні роки (не тільки олімпіади - наукові роботи, дебатні клуби, і таке інше; серед політиків наприклад навіть в Україні вистачає учасників дебатних клубів, і сам свого часу брав участь в студентські часи) - вищий ніж в середньому в суспільстві. Але звісно досягнення в житті не є прямим наслідком участі чи не участі в подібних заходах в дитинстві. Так само як не всі шкільні спортсмени взагалі в майбутньому дотичні до спорту.
По "этой стране" -- и не удивительно. Но в Штатах, вроде как, стен-газеты оцифровывали... Тут, вон, с 80х годов какая-то статистика ведется: https://artofproblemsolving.com/wiki/in ... al_results Опять же: авторы мемуаров того же Б-Г или Безоса о таком курьезном факте непременно упомянул бы, думаю...
>>> Ніхто настільки серйозно не ставиться до шкільних досягнень Так о чем спор целое утро идет -- если НИКТО эти олимпиады серьезно не воспринимает?
_hunter написав:>>> скорее всего отсутствуют, даже если они были по факту Угумц: и из школьных газет упоминание об участии/выиграше попросил вырезать -- что б вообще никто не догадался
я участвовал точно, а вот уже не могу вспомнить, по химии, физике, математике, или по всем трём сразу, вот не помню уже, спустя 30 лет. И газет про моё участие не было, и грамоты были или нет, не помню, не сохранились, и что мне теперь с этим делать ? Просто не говорить, о том, о чём нет достаточных воспоминаний или доказательств, иначе это уже превращается в байку. Это еще нужно задаться целью, что бы сохранить доказательства участия в олимпиаде в юнные годы.
Востаннє редагувалось alex_dvornichenko в Чет 12 гру, 2024 13:44, всього редагувалось 3 разів.
UA написав:В Україні 95-97% населення не здатні самостійно купити - продати квартиру.
Я б теж не ризикував сам купувати. Це ж все таки суттєві гроші.
Так сенс у рієлторі? Щоб просто заплатити 2-5% "за консультативні послуги", Він не несе ніякої відповідальності, перевірок він не робить, перевірки робить нотаріус., та Ви особисто шукаєте інформацію, перевіряєте довідки. Якщо буде якась срака то це виключно проблеми покупця, ріелтора після отримання грошей вже нічого не цікавить. Тому дуже дивно що люди за цю "консультацію" та спам платять.
От якби згідно договору, він дійсно перевіряв квартиру, та ніс фінансову відповідальність за те що не перевірив належним чином, та що потім із-за цього почалися юридичні проблеми, скажімо на строк у 10 років. То нема питань у такій комісії. Але таких договорів ніколи ріелтори не підпишуть.
Востаннє редагувалось _Mykola_ в Чет 12 гру, 2024 14:02, всього редагувалось 2 разів.
UA написав:В Україні 95-97% населення не здатні самостійно купити - продати квартиру.
Я б теж не ризикував сам купувати. Це ж все таки суттєві гроші.
Українцям дати 300 долярів юристу - житловику за консультацію це дорого. Тупому, нахабному рилу, з дипломом інституту фізкультури, що ще пару років тому стояв на базарі заплатити 5000 долярів комісії - норм. Бо юрист - житловик не вміє пусту пургу нести, а рил вміє. Вміння розуміти хто пред тобою, це найкорисніше знання в Україні. Цьому офіційна освіта на жаль не вчить.