Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1145811459114601146111462 ... 14684>
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 02:18

Faceless написав:...........
В будь якому разі це факт - права у радянського громадянина на житло, в якому він жив - не було. Разом з житлом йшла й прописка, без якої по суті було заборонено знаходитись в місті.
Забирали житло чисто статистично не часто, але ризик такий був завжди, це просто ще один важіль контролю і тиску на громадян.
Випадки коли забирали- та будь-кого з тих, кого держава визнала ворогом. Вони автоматично втрачали все.
І коли "видавали" житло - не можна було обрати що, де, яке. Що дали то дали. І в кращому разі можна було там прописати близьких, але вашим активом воно ніколи не було.
Що саме тут "антирадянська брехня"? Це факти.

Чим відсутність права власності допомогла б біженцям? Тільки тим, що будь-який чинуша міг би зробити будь-кого таким самим біженцем-безхатьком чи перекласти їх проблеми напряму на інших громадян?
Відсутність права власності була однією з найгірших рис совка. Вся людська цивілізація будувалася й будується на праві власності. Це фактично природня потреба і цінність людей.
Брехня в том, что брехня. Я просил факты, а не домыслы.
Вы знаете случаи выселения (не из ведомственного жилья)?
Если речь о "ворогах" в послесталинские времена, то жильё не отбирали.
Если вы опять о "37 годе", то тоже жильё отбирали, если сажали всю семью; если сажали, к примеру, мужа, а жена/взрослый сын оставались, то тоже не отбирали. Опять же, если жильё не ведомственное.
Выбирать, в принципе, можно было, но обычно люди были так рады улучшению жил. условий, что, действительно, брали, что дают. Тем более, что квартиры были типовые и разница была только в районе.
Прописать семью проблем не было.
Да, активом жильё не было, но для тех, у кого одна квартира, она не особо является активом и сегодня.
Институт прописки имел свои недостатки, но, к примеру, для проведения мобилизации это было бы лучше.
И вы действительно не понимаете, "чим відсутність права власності допомогла б біженцям"? А если бы Запад не принял 5 млн наших беженцев, где бы они жили? С завистью смотрели бы на тех, у кого "права власності" во Львове, а не в Харькове или в Купянске? Это закончилось бы только "завистью"? Они молились бы на "священное право собственности"?
Или вы верите в то, что "будь-який чинуша міг би" обеспечить жильём эти миллионы? Ну, может быть, палатками, и то не уверен.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 02:24

flyman написав:
  ЛАД написав:У нас сегодня, похоже (судя по форуму и ходу мобилизации) надо подавлять большинство населения. Правда, большинство не вооружено, а вооружённая армия, вероятно, поддержит. Как Бобюа предлагал стрелять по коленям. Но применить армию против народа...

а якщо почнуть не з україномовних, тоді що заспіваєте?

Жёлтые звёзды потребуют пришить?
Вы хоть не заговаривайтесь.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 02:27

Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:Faceless я вибачаюсь, а зараз хіба власність агентів кремля та й не тільки не відбирають в Україні?
Ну то якраз виключення, так само як статті в КК "з конфіскацією майна". До таких же виключень можна додати й реалізацію майна за рішенням суду. Це цілком цивілізована практика

Чем "агент Кремля" отличается от "японского шпиона"?
Хотя пока о таких случаях не слышал.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 02:33

Господар Вельзевула написав:морозний день у центрі Києва 48-річний ветеран російсько-української війни Євген Ломський шкутильгав на милицях біля виходу із метро із табличкою: «Я голодую» і просив грошей у людей. Він родом із Маріуполя, де працював на сталеливарному заводі, але у 2015 році став добровольцем і працював сапером у Збройних силах України, поки 17 вересня 2023 року не наступив на міну. Про це йдеться у спецрепортажі Al-Jazeera, переказ якого пропонує Foreign Ukraine.

«Я почув раптовий вибух і зрозумів, що моя ступня пошкоджена», – згадує Євген.

Він перебував у кількох лікарнях, де йому видалили уламки та ампутували нижню частину ноги. У липні 2024 року його виписали. Тепер у Києві він змушений жебракувати, щоб вижити.

https://foreignukraines.com/2024/12/23/in-kyiv-a-veteran-of-the-russian-ukrainian-war-became-a-beggar-because-of-bureaucracy/

Мабудь він ветеран не того сорту :evil:
Пам"ятаю як в кінці 22-го КД іншого дивізіону з нашої бригади десь наступив на "лепесток" і теж залишився без ступні - на протез за $20K там "добровільно" скидалася вся бригада, з максимальним контролем та позичанням грошей тим у кого їх на той момент не було...
А буквально через 2-3 тижні там-же загинув КВУ, зовсім молодий (30-35) мобілізований пацан - збір був просто "кому скільки не жалко", я психанув і закинув 5к (гривень) особисто + підключив колег з довоєнної роботи (ще майже 50к які пройшли через мене) + агітував в дивізіоні що це саме той випадок, коли допомога дійсно необхідна...
В результаті отримав дуже важку але цікаву розмову з нашим зам МПЗ (найадекватнішим із всього командування) на тему "ти все зробив абсолютно правильно, але афішувати таке, а тим-більше озвучувати мотиви - не варто..."
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 02:47

candle645 написав:..............
Мабудь він ветеран не того сорту :evil:
Пам"ятаю як в кінці 22-го КД іншого дивізіону з нашої бригади десь наступив на "лепесток" і теж залишився без ступні - на протез за $20K там "добровільно" скидалася вся бригада, з максимальним контролем та позичанням грошей тим у кого їх на той момент не було...
А буквально через 2-3 тижні там-же загинув КВУ, зовсім молодий (30-35) мобілізований пацан - збір був просто "кому скільки не жалко", я психанув і закинув 5к (гривень) особисто + підключив колег з довоєнної роботи (ще майже 50к які пройшли через мене) + агітував в дивізіоні що це саме той випадок, коли допомога дійсно необхідна...
В результаті отримав дуже важку але цікаву розмову з нашим зам МПЗ (найадекватнішим із всього командування) на тему "ти все зробив абсолютно правильно, але афішувати таке, а тим-більше озвучувати мотиви - не варто..."

Что такое КВУ?
И насколько типичны такие ситуации?
Государство часто не выплачивает положенное в таких случаях?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 03:03

ЛАД написав:Что такое КВУ?

КВУ - командир взводу управління, тобто - зв"язок і т.п., максимально IT-шний ВОС і посада яка вимагає наявності мозку.
Для реактивної арти скоріш рідкість, за півтори роки пригадую буквально декілька ситуацій саме із 200-ми, причому не в моєму дивізіоні.
На щастя статистикою не володію. Але виплати - тільки при виконанні БР.
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 03:26

candle645 написав:
  ЛАД написав:Что такое КВУ?

КВУ - командир взводу управління, тобто - зв"язок і т.п., максимально IT-шний ВОС і посада яка вимагає наявності мозку.
Для реактивної арти скоріш рідкість, за півтори роки пригадую буквально декілька ситуацій саме із 200-ми, причому не в моєму дивізіоні.
На щастя статистикою не володію. Але виплати - тільки при виконанні БР.

Типичность - я имел ввиду, что вместо выплат и помощи государства приходится сбрасываться сослуживцам?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 03:36

ЛАД, Faceless
Что-то в вашем обсуждении не присутствует упоминание о частных дачах и домах,
которые построены на сбережения граждан. Вроде они попадают под понятие личной собственности из Конституции. Есть еще одна выпавшая опция - кооперативные квартиры.
tumos

Подякував: 17 раз.
Подякували: 190 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 04:17

ЛАД

Типичность - я имел ввиду, что вместо выплат и помощи государства приходится сбрасываться сослуживцам?

Не маю жодної уяви про конкретні умови травми (поранення) цього «КВУ», але ЗСУ своїми наказами/розпорядженнями дійсно розрізняє умови для виплат чи не виплат у випадку загибелі чи травми.
Для 90+ % читачів , особливо тих хто або ніколи не був в ЗСУ і на війні, або опинився випадково і ненадовго це буде здаватись неймовірним (по типу «як так? Ви мене насильно забрали? Забрали! Я травмувався від ворожої зброї ? Так! Ну так давайте виплати!». Але це не так працює)
Приведу приклад 2019 року. Вертоліт Мі-2 виконує політ Маріуполь - майданчик на півночі Донецької області . Таких польотів було чимало, це або перевезення керівного складу сухопутних частин і зʼєднань, чи термінова доставка якогось не важкого вантажу. Вертоліт - голуб миру, там зазвичай лише особиста зброя.
Якщо просто «кинути палку» go to з точки на точку, то це прохід над окупованою на той час територією. Що і зробив молодий льотчик-штурман, а командир екіпажу не переконався. В результаті пройшли по суті над околицями Донецька, благополучно вилетіли через іншу точку ЛБЗ (на точці входу орки вже роздуплились і чекали, отримавши команду на знищення) , при поверненні получили дюлєй від свого керівництва (воно на момент посадки мі2 вже все знало з радіоперехоплень) і на цьому все.
Питання: у випадку поранення чи загибелі екіпажу, чи мали б сімʼї отримати компенсації від держави?

Ситуація 2 (гіпотетична)
Кемп (розташування частини/підрозділу) . Всім оголошено, що по периметру кемпа стоять сигнальні міни , потім бойові, потім знову сигнвльні, ходити (включно за горілкою) не через встановлені пункти пропуску заборонено. Воїн йде і втрачає ногу. Чи має сімʼя отримати компенсацію?
Ситуація 3: По кемпу з РСЗО прилітають міни-лєпєстки (дистанційне мінування) Після обстрілу сапери перевіряють і знешкоджують міни на якійсь частині кемпу, всім оголошують, що «в оту от частину не ходити, вона ще не перевірена». Тіло йде і втрачає ногу. Чи має сімʼя отримати компенсацію?

Повторюю ще раз, я не знаю конкретних ситуацій з «КВУ». Але потрібно розуміти , поранення чи загибель - це не обовʼязково виплати. І тут є логіка, інколи. Мабуть буває, що і нема її.

З. і. Доречі, ось один з факторів, чому УПА (українська паперова армія). Публіка не привчена до елементарної дисципліни. Часто крім лопати чи плуга з пляшкою в кишені нічого не бачила. Коли отак залазить в якусь халепу і втрачає кінцівку , потім йде до суду і вимагає від військового керівництва виплатити компенсації. Бо «мене нічому не вчили, нічого не казали, звідки я знав?»
А отут і виникає «журнал інструктажу», «журнал повторного інструктажу переінструктажу» , «журнал обліку журналів інструктажу» і тд. Щоб командир хоч якось прикрив свою жопу, що він аватара попереджав «отуди не лізь».
Hotab

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2457 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 24 гру, 2024 06:29

UA написав:
  Wirująświatła написав:
  UA написав:ИМХО война нужна Китаю для ослабления и как следствие полного контроля над рф.
во первых уже выполнено, во вторых слишком мелко. Я конечно аппетитов си не знаю, но думаю они на порядок больше. И пока по всем пп США не уступит, война будет продолжаться. В ход за корейским мясом пойдет и китайское. Ни капли не сомневаюсь. Для си это людишки 3й сорт и ничего его не остановит. Выдадут корейские паспорта если надо. Минус лям туда минус лям сюда, тем более мужского населения у них переизбыток.

Ниче себе мелко.
Китай с зависимыми колониями самая крупная империя существовавшая в мире.
Монгольський рекорд побит.
Китай имеет сейчас сырье по самым низким ценам в мире.
Китай не будет воевать с самыми прибыльными рынками сбыта.
В китайских традициях чтобы слопать, не обязательно предварительно убивать

Как можно жрать этого извивающегося угря и тем более карпа, там же и глисты могут быть, и наконец он только в хвосте и приготовлен?
По поводу империи не преувеличивайте
Сперва приезд Никсона к Мао, начали что то так, на шару поставлять, чтоб всех воробьёв и тараканов не пожрали, хули - вроде рабы системы, а тупо хлеба и риса собрать не могут больше чем посеяли, мясо так вообще только по косточке членам партии на новый год;
потом Сяопин с кем то(Рейганом или Картером?) что то подписал и пошли первые денежки на строительство фабрик и даже сами фабрики в пароходах(технологии);
потом начали у них собирать электронику и даже ту, что лучше надо было бы руками мексов в Калифорнии паять(мексы не такие биороботы и менее послушны?);
Вместе с тем чипы(новейшие на момент) и технологии никто не даёт и неизвестно, может там в каждом Зикре или Лисяне с Бёдом идёт маленькая коробочка, как в Кибертраке Дон-Дона, и в случае чего то там не того все эти триллионы суперкаров за "дешевле себестоимости" становятся сырьём для разборок?
Кто кстати строил в Китае АЭС и не принадлежат ли они тоже какому то потомакскому "слепому трасту"? Читал что у них в основном ЭЭ идёт от ТЭС на угле, поэтому и смог в каждом миллионнике сумасшедший, возможно сейчас на газ "Силы сибири" переводят.
барабашов

Заблокований
Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

#<1 ... 1145811459114601146111462 ... 14684>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Xenon і 2 гостей