Кошторис приватного будинку на хлопський розум

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 910111213 ... 24>
Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 00:23

Кошторис внутрішнього опорядження

Хочу написати на захист розрахунку Будівельника
Маю досвід власного будівництва - прямо зараз йде повним ходом ремонт 3 кімнатної квартири (105квм) та планується будівництво будинку (всі друзі та знайомі вже реально побудовані або в процесі).

При пошуку підрядника (майстрів) для ремонту зіткнувся з такою цікавою річчю - огляд\обмір квартири проводило 6 чи 7 суб'єктів (майстрів, бригад та компаній, вже точно не згадаю). Всі вони поділились на дві категорії: "ми вам все зробимо за "3 копійки"" та "з Вас "штука" за квадрат и неепет"(у кого тяжко з алегоріями, прошу не чіплятись до слів, пояснюю це образні вислови-синоніми до понять дешево-дорого). І чесно Вам признають - ті, хто сказав "штуку" за квадрат були чесніші в підрахунках. Бо "три копійки" при ближчому розгляді перетворювались на до-фіга і трошки (ну ми ж не врахували що Вам треба то-то і то-то, а думали що Вам підійде то-то і то-то, у такому випадку ми перераховуємо і це при тому що вони були повідомлені про об"єм роботи, що від них конкретно вимагається, наприклад дворівневі стелі, стіни під фарбу, а не шпалери і багато іншого).

Зараз шукаю бригаду для будівництва будинку і знову те саме. Рахують роботу і матеріали за "три копійки" тільки щоб виграти "тендер", а коли починаєш вимагати специфікацію матеріалів та робіт відразу ціни ростуть в рази. В даному випадку розрахунок будівельника є абсолютно адекватним. Цей розрахунок я б планував з коефіцієнтом 1,2, тому що до решти суб'єктів у мене коефіцієнти 1,5 - 2 (перевищення резервованих коштів над затратним планом). Це комплімент. Як каже приказка "Надійся на краще, готуйся до гіршого". Тобто потрібно мати грошей на кошторис помножений на два, але це не означає що ти повинен всі їх витратити. Це гарантія того, що ти доведеш справу до логічного завершення.

Підхід що пропонує центробуд, на мою думку, непрофесійний і, особисто моя думка, підлий. Прорахувавши, що квадрат коштує 250 метрів квадратних, замовник робить наступне. Ага, будинок на 150 квадратів мені обійдеться в 37500 доларів. Ух-ти, у мене є 40 тисяч доларів, у мене буде будинок. Влазить в будівництво, і тут вилазить перше, друге, десяте. Закінчується тим, що гроші закопані, а будиночка нема, в кращому разі стоїть коробка з частковим дахом без вікон і дверей. Чого без вікон і дверей, бо ГРОШЕЙ НЕ ВИСТАЧИЛО! Бо людину кинули, запевнивши її в тому що квадрат коштує 250 доларів, не сказавши, що ціна без того, того, того. Людині не сказали, що не можна починати будівництво, не маючи запасу по грошах в розмірі 2 кошториси. Центробуд рахує мінвату за поточною ціною, через пару місяців ціна раптово (як все у нашій державі) міняється, хіба центробуд не відразу побіжить до замовника переглядати ціну, збільшувати кошторис? Пару таких попадань на гроші, і ось результат.

І ще одне, не стосується вищенаведеного.

Маючи власний бізнес, це абсолютно правильно затрати округлювати до більшого, а доходи до меншого. Якщо б будівельник робив по іншому то на ринку він би працював не далі ніж до першого "попадалова". Все написане взяте з власного досвіду.
Востаннє редагувалось Zvolodymyr в П'ят 17 чер, 2011 03:01, всього редагувалось 2 разів.
Zvolodymyr

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 00:49

Zvolodymyr

Есть прекрасные мастера, которые готовы работать за небольшие деньги и Ваш материал.
Штука гривен за квадратный метр при ремонте квартиры (работа + материал) - это нормально, если менять батареи, окна, двери.

Иначе, это слишком дорогие мастера. Посоветую обратиться к свидетелям еговым. Они честный народ. Очень многие отзывались хорошо, добросовестно, честно, недорого.

P.S. Хочу тоже строить дом во Львове. Но не раньше чем после окончания ЕВРО2012. Ждём падение цен на землю.
hazartilirot

Подякував: 40 раз.
Подякували: 173 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 01:02

hazartilirot Дякую за пораду, підтверджую свідки єгови самі нормальні майстри для внутрянки, і роблять на совість і матеріал не крадуть, не знаю як їм там голови промивають, але це дає результат. У мене з ремонтом тьху-тьху-тьху все нормально, сам собі прораб, і найбільша економія саме на матеріалах. А від майстра вимагаю не ціну, а якість роботи. Ціни на роботу приблизно однакова, а якість кардинально різна. Мій ремонт з меблями з технікою, з усім вийшов 43000 доларів на 105 квадратів. 400 доларів на квадрат в пустій квартирі після криворуких будівельників Київміськбуду. (правда з них 300 техніка і меблі:))
Zvolodymyr

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 01:35

У меня нет монолитного дома, но замечаний достаточно, напишу о них позже. А сейчас привожу один любопытный расчет себестоимости. А дальше, думайте сами, сравнивайте и делайте выводы:
parthenon-house.ru/content/articles/index.php?article=5080
Тори

Подякував: 20 раз.
Подякували: 62 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 01:59

А вот и еще расценки на строительство кирпичного дома! (дороже монолитного) в Киеве. Цена указана в у.е., а значит принимается.
vamstroim.com.ua/Cena.html
Тори

Подякував: 20 раз.
Подякували: 62 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 02:56

Тори
Цена указана в у.е., а значит принимается

Там є три букви які міняють всю суть справи. "ВІД". І цим все сказано. Реальна ціна там буде в півтора рази вища. Вже мав справу з такими будівельниками
Zvolodymyr

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 10:39

Re: Кошторис приватного будинку на хлопський розум

budivelnik написав:Центробуд
Але ж і Ви привели коефіцієнт моєї чесності в 0,58 - виключно з власного бажання. Я що не правильно привів обєми ? Чи я не привів ціну матеріалу про який говорив ?
Чи Ви вважаєте аргументацією - взяв найдешевший товар і отримав цукерку. Чи може Ви змогли пояснити тут присутнім чому в продажі є вата як по 225 так і по 900 за куб .Ви вважаєте що виробники дорогої розраховують на лохів ?
Як на мене , лохи це ті хто вважає що з найгіршого товару можна зробити нормальні речі.
Як підтвердження

Сразу хочу сказать, уважаемый (!), что от вас больше всего обоснованных мыслей, идей и расчетов и здесь и на других ветках. Но в данном расчете, особенно с его середины, как я уже писал, нестройные ряды опоонентов, разглагольствующих о теплосберегающих термоустойчивых кирпичах :) :) были просто разбиты, и когда стало понятно, что внятных контраргументов не поступит, вас понесло :) окна 14-40тысяч, штукатурка и т.п. Никто не спорит что окна могут быть 40, и штукатурка может быть дорогой, но мы же говорим о сравнимом среднем качестве обычном доме. Вы логично высказались за тепловые насосы , но забыли сказать что энернгосберигающее стекло - это вообще развод. Так зачем использовать материалы, или значительно превосходящие по тех. характеристикам то, что действительно необходимо, или явно находящиеся в более высокой ценовой категории чем необходимо. Мы же не строим дачу президенту... метсного банка :) нет.

Будивельник, давайте по сути, без параллелей с машинами и конфетами. Это к смете дома не относится.

Объемы правльные. Цены - местами нет и сильно. Некотоыре мтериалы можно заменить на более дешёвые при аналогичном уровне качества на выходе. Например, по той же штукатурке, можно обойтись более дешевым и проверенным в нашей стране средством, чем гипсовые смеси. Вы даже знаете чем и наверняка его используете везде где кирпичные стены :)
Опыть вы про вату заспорили! Не спорьте со мной по вате! (я на ней собаку съел :) шутка ) В вашем прайсе приведены ценвы на ваты разной плтности и для разного назначения. Те что дороже - те пропорционально большей плотности, с большими значениями показателей и характеристик, определяющих их назначение (прочность на разрыв - фасад, линейная деформация - пол.) В конце концов, там фольгированная вата присутствует и обычная. Разница в цене - 3 раза по любому производителю при одинаковой площади и толщине от 5 до 10см.
По поводу моей аргументации в вашей интертрепации "взяв найдешевший товар і отримав цукерку", я уверен, что нужно брать не самый дешевый товар, но тот, который точно соответствует назначению и требуемым тех. характеристикам. А цена товара - это далеко не тот показатель, по которому стоит делать выбор.
Я проработал много лет в компании, которая была дистрибутором почти всех брендов известных отделочных строительных материалов, начиная с обычного менеджера и заканчивая руководителем этой компании, и перекомплектовал таких, наверное, как вы строителей не одну сотню. Так вот в большинстве случаев мало кто из строителей пытался разобраться в тех. документации на материалы, им было достаточно объяснений "человеческим языком" консультанта, который сам не до конца понимал, о чем он говорит, пытаясь потолкнуть более дорогой товар заменитель очередному строителю. Так что эт вы лучше пересмотрите свои взгляды на выбор материалов, будете больше зарабатывать при аналогичном качестве вагших услуг на выходе. :)
centrobud

Подякував: 11 раз.
Подякували: 38 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 10:58

centrobud
Коли йде дискусія - це приємно.
Тому:
1 Особисто я вже 6 років як не використовую в будівництві цегляну кладку.
2 В процесі будівництва переконався неоднократно , що рахувати вартість конструкції потрібно комплексно , якщо тезово то параметри приблизно слідуючі:
- ціна матеріалу
- легкість роботи з цим матеріалом
- надійність отриманної конструкції
- толерантність покупця до використання цього матеріалу.

Тому:
1 В моїх будинках це стіна в
15 см монолітний залізо-бетон + 15 см пінопласт
2 Внаслідок нетрадиційності конструкції ( на мій погляд на сьогодні ) , я виставляю продукт на продаж після закінчення робіт , щоб уникнути суперечок з не фахівцями щодо доцільності прийнятого мною типу конструкції
3 Хоча вартість м2 моєї конструкції є набагато дорожча від цегляної стінки , на виході я отримую як це не дивно дешевший товар .
Товщина моєї стіни - 0,3 м , аналогічної цегляно/пінопластової - 0,45 м , тобто на кожних 3 м2 стіни я отримую 0,15 м2 додвткової площі .

І так далі .....
Тому суперечка стосовно використання тих чи інших матеріалів - є недоречною , по тій простій причині , що кошторис який привів я - це кошторис для мене , а у кінцевого споживача , варіанту отримання кошторису з прибутком в 0% - не має .
З іншого боку , спроби самостійно провести роботи не фахівцями приводять у 99,9% варіантів до кратного здорожчання проведених робіт.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 17 чер, 2011 11:16

Re: Кошторис приватного будинку на хлопський розум

Бетон это хорошо, поддерживаю.

Ок, Кч=0,6! :) Еще 20 постов от вас и будет 100% :)
centrobud

Подякував: 11 раз.
Подякували: 38 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 чер, 2011 19:57

vasul_lviv написав:
Попробую внести зауваження на яких розуміюсь.
Так що проект 8000 + парочка погоджень 2Х1000 + два місяці ( ванька дома манькі нет ) = як на мене 20 000 грн

Невже 3-4 рази проїхатись по інстанція коштує 10 000 грн.?
Щебінь - 13 м3 х 160 грн = 2080
Пісок - 3 м3 х 80 грн = 240

Видам секрет, біля Епіцентру стоять дядьки з МАЗами і КАМАЗами.
Назвіть їм такі ціни, вони Васрозцілують. А з карєру, а по Ваших розрахунках Ви берете +/- 50 куб., продадуть і того дешевше.
Так як ми припустили що відстань доставки 30 км то
2 грн х 145 блоків х 30 км = 8700 грн\

Де такі ціни? На повному серйозі, готовий возити за половину озвученої.
Вартість перевезення 40 тонн становить 5-6 грн. за км, і цих 40 тонн. їде куди завгодно. І перевезення рахується в тонно-кілометрах, а не в шт. блоків.
Доставка плит - 3000 грн

Аналогічно.
Роботи по розмішуванню розчину,подачі матеріалів , муруванню -30000грн

Думаю в теперішній час, бригада мулярів витягне коробку за 15 тис. макс.

Давайте особисті стосунки зясовувати потім.
Ваш коментар стосовно викладених вище зауважень до кошторису?

Так як ВаСоска ніяк не може зрозуміти , що я не зобовязаний коментувати все що комусь прийде в його голову , то моя відповідь до пвищеприведенного проста як двері
Кожен може рахувати як йому захочеться.
Цей Смоктун рахує так , я по іншому.
Всім хто читає надано право самостійно визначати правдивість того чи іншого.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 910111213 ... 24>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему