Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1354613547135481354913550 ... 14612>
Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 00:12

budivelnik
Вся твоя порада --- заощаджуй; витрачайте менше, ніж заробляєш; більше працюй; працюй на себе, щоб не залежати від чужих рішень.
Кеп-очевидность. Майже всі й так знають...
А чому ж не роблять?

Тепер відкрий практиків фахівців по розвитку ринку, економіки і подивись КОМУ і ЩО вони пропонують робити для розвитку ринку країни.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 00:30

Ога))
Не треба вигадувати.
Лепея товкли аргументами:
- перемир'я на руку тільки ворогу; накопичить і нападе; а нам припинять допомогу.
- а якже звільнення мешканців, які потрепають на окупованих територіях.
- ворог повинен бути покараний. Репарації, контрибуції.
- за допомогою партнерів переможемо, тому ніякого рпв. Весь світ з нами.

Тобто тицяли йому, що рпв це зрада зрадная.
Бо рік тому Ви і Ко подавали можливість пропозиції РПВ, як зраду зрадную.

А тепер факт --- президент запропонував РПВ. Факт.
І до речі, ця пропозиція мала сенс.
Тепер по факту на весь світ продемонструвано саме Україною, що ми за зупинку війни, а рфія - ні.
До цього (коли президент заявляв тільки про кордони, перемогу) всякі БРІКСИ тицяли президенту, до він не хоче зупинки війни (рпв).

Один вже змінив позицію.
Тепер по Шаману треба чекати, поки до зміни своєї позиції дозріє другий...
Але про що???
Рік тому було - про кордони, перемогу, репарації-контрибуції.
Зараз про рпв. Як і казав Лепей.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 00:52

detroytred написав:Оцей хлопець в темі, каже, що десь 700 Шахедів рфія виготовляла-отримувала ще в грудні 2024.
Плюс ще пустишки.
Для нас позитив, що не 2000 в місяць.

*Росія може отримувати або виробляти щомісяця близько 700 "шахедів". А от фальш-цілей стало значно більше*
https://news.liga.net/ua/politics/news/ ... rhii-flesh

Даже если всё так, как описал Бескрестнов, то 700 не сильно отличается от 900. При этом ещё и совсем дешёвые ложные цели, которые невозможно отличить от настоящих.
Ну и динамика у них, к сожалению, неплохая:
- У січні 2024 року Головне управління розвідки повідомило, що росіяни можуть виготовляти до 350 дронів-камікадзе типу Shahed-136/131 на місяць.
.........
- З осені 2024 року росіяни значно збільшили кількість "шахедів" та БпЛА типу Shahed, якими атакують територію України – йдеться вже про понад тисячу дронів щомісяця.
- Також повідомлялось, що Росія почала масово використовувати на ударних безпілотниках Shahed-136 термобаричну бойову частину, що становить значно більшу загрозу під час ураження приміщень.
Пусть даже прав Бескрестнов и они делают не "понад тисячу", а "всего" 700 в месяц. Хотя понимаю, что определить точное количество достаточно сложно.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 00:54

Re: Напад росії і білорусі на Україну

stm написав:Ні, зуби і здоров'я це те що має перше гени, друге стеження. У Польщі також адекватні люди з фінансами використовують приватну медицину. В Чехії що мені сподобалося 2 рази на рік терапевт по страховці надає рекомендації пройти огляд чоловіче/жіноче здоров'я. Це важливо. Але терапевт тільки надає рекомендації, чехи її приймають не часто. То 250злотих це ж більше 1785грн. Так? ) я була з дітьми і проблемами побуту деякий час у Польщі. На моє щастя мені допомагали або сім'я поляків+подруга заміжня за поляком, або подруги подруг-українки, які мають побут сталий вже роки. Польща для мене, як киянки була доступна навіть з українського доходу. Прага вже ні. Але чехи також стали моїми друзями і помічниками. Це важливо. І поляки і чехи готові їхати після війни у Київ ) це зв'язки які важливі.

Розумієте, ви все одно не зрозумієте. Або розумієте, але у вас свої цілі. Ви хочете переконати себе, когось — неважливо. Ви хочете сказати, що у вас є відповідь на питання:
що краще — гарна зарплата в Україні чи середня робота за кордоном?

Під час університету я до слини доводив, що краще заробляти в Україні, платити 800 грн податку й бути «на коні». Зараз у мене немає відповіді на це питання. І мова тут не про війну чи виїзд — нехай це буде умовний січень 2022. До речі, при обранні своєї дороги, я цей момент враховував.
Також не беремо до уваги, що до середнього чи високого рівня ще треба дорости. Та й що вважати тим рівнем? Ви ж точно знаєте — багато ніколи не буває.
Ваші приклади про студентство, лікарні чи ще щось — усе проходить крізь призму власного бачення. Бо я особисто ніде не бачив, щоб вам, наприклад, писали «еміграція — це легко». Це важко: багато грошей, головний біль, ЧАСУ і купа іншого. Це не для всіх. Зараз статус УКР — це, взагалі, майже ніщо. Лайт і ізі.
Але повернімося до мого питання — відповіді на нього я особисто не маю. І ви не маєте, хоча старанно хочете щось довести, когось принизити, розповізти якісь невигадані історії.
Репетитори, якісь магістри Ви згадували і інші теми світять кольором Ваших окулярів. Мої світять - що діти при вступі за кордон вже з 10го класу вчать мову. А хто розумніший - ще раніше і так далі по всіх ваших питаннях. І я не хочу Вас в чому переконати. Я на Вашій стороні, чим менше українців буде закордоном - тим краще. Ви точно чули вислови 'з нашими лучше дел не иметь', 'лучше там где одни поляки' і так далі. Людям важко. Наші хочуть обхитрить, розвести, визвати халявну швидку щоб не витратити ціну двох кол на таксі, це у нас в крові, і в мене також є, я не особливий, на високе признання не зазіхаю, тим паче на Ваше.

Ще у Вас добре виходить підживляти вітку, віддаю належне))

Наприклад, цікаво те що дивує мою маму. Виїхали в глухомань, село селом, в людей НЕ має огорода, по дворах не бігають гуси, майже немає паркану. Є будинки і на вид не погані, є трактори, є авто. Беремо село моє, у КОЖНОГО є огороди і не один, у кожного є кури, є старенькі трактори, є старенькі авто, немає дороги 30років. Так, на село є три землероби в яких багато паїв, нові дорогі авто, а що головніше комбайни. Тут ось вийшло що більші гроші не завжди гарніший варіант. Чи мають ці 3є більше можливостей - однозначно. Чи можу я відповісти на своє питання - ні. Філософія.

ПС. Ваше тлумачення мого ніку мені лестить, але можете перекласти в перекладачі, +1 слово))
BeneFuckTor

Подякував: 261 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 00:56

fler написав:.........
Ми бачимо факт, що пропозиція Лепея про безумовне РПВ ні до чого не призвела - кацапи спочатку її взагалі відкинули, тепер висунули ті самі вимоги, що й раніше, тобто не зробили жодної поступки зі своїх вимог. Про все це ми неодноразово тут казали Лепею, пояснюючи, що розмова з рф має бути з позиції сили. До нього не дійшло так само, як не доходить і до вас. Отже, пропозиція Лепея виявилася безглуздою, але вибачень від нього за це ви чомусь не вимагаєте))).
Полностью согласен с вами.
Не имею никаких возражений.
Теперь расскажите, как этого добиться.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 01:38

prodigy написав:............
зате рашка намагається підняти скандал, стосовно майбутньої присутності військ коаліції охочих

У Росії заявили, що розміщення іноземних військ в Україні призведе до прямих бойових зіткнень між російськими загарбниками та солдатами країн НАТО.

..........
Речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що будь-яка іноземна військова присутність в Україні, незалежно від її мандату чи назви, буде розцінена як провокація та загроза безпеці Росії. Вона наголосила, що Москва реагуватиме на такі дії всіма доступними засобами.

Нагадаємо, "коаліцію охочих" очолюють Франція та Велика Британія. Також серед учасників такі країни: Австралія, Бельгія, Болгарія, Канада, Чехія, Данія, Фінляндія, Німеччина, Греція, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Іспанія, Швеція та Туреччина.

Что касается "коаліції охочих".
Водночас Reuters напередодні саміту писало, що наразі "коаліція охочих" не розглядає питання відправки миротворців, а активно шукає інші гарантії безпеки для України.

За інформацією співрозмовників видання, зусилля коаліції зі створення механізмів безпеки для України зміщуються від відправки військ до інших альтернатив, оскільки вони стикаються з політичними і логістичними обмеженнями, а також з перспективою того, що Росія і США будуть протидіяти таким планам.
https://www.rbc.ua/rus/news/shcho-take-koalitsiya-ohochih-ukrayini-shcho-1743011076.html
Очередное бла-бла-бла. Во всяком случае, что касается посылки миротворцев в Украину.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 02:16

ЛАД написав:В России война всё же есть.
Не такая явная, как у нас, но тем не менее есть. Добровольцы тоже получают ранения, становятся инвалидами, погибают. Наши БПЛА прилетают временами достаточно далеко.
И Беларусь не является до сих пор каким-то федеральным округом

так це ж добровольці. Кого вони хвилюють? Самі підписались на це.
По білорусі - вона не нейтральна. Втягнута у війну проти своєї волі і проти волі лукашенка. Проти неї діє багато західних санкцій. Тому казати, що білорусам все одно, аж ніяк не можна. Чому не воюють білоруські війська? Бо лукашенко зміг продати ідею білорусі як безпечного тилу для росії. Поки цей план працює. Що буде далі - не знає ніхто.
  ЛАД написав:Поэтому гарантии не в политиках, а в Конституции и статьях договора. К примеру, записанном в Конституции постоянном нейтралитете
а нагадайте, на момент 2014 року який військовий блок був записаний в українську Конституцію? Адже Крим анексували і на Донбас вторглися саме по причині "не нейтральності" України, правда?
  ЛАД написав:По вашей логике, "а навіщо їм на це йти" сегодня? У них явно планы продолжать наступление. Тем не менее, переговоры начались, пусть пока и безуспешные
ну звичайно. Якщо можна щось отримати "за так", навіщо витрачати ресурси і людей? Як би пуйло дешево не оцінював населення росії, але просто знищувати його і він не хоче.
Інше питання, що вимоги не змінилися і досі є вимогами капітуляції.
  ЛАД написав:Во-первых, численность армии это весьма существенный вопрос. В Стамбульских договорённостях РФ выдвигала требование ограничить численность армии, не помню точно, то ли 70, то ли 80 тыс. По сравнению с российской 1,5-млн. это просто потешная армия, способная только на парады.
Во-вторых, по вооружениям вы опять предвосхищаете результаты переговоров. До чего удастся договориться пока не известно никому.
там вони вимагали зменшення не тільки особового складу. Не розумію, чому зараз у них зміниться думка.
  ЛАД написав:Кроме того, надеюсь, вы понимаете, что в любом случае наша армия будет уступать российской по вооружению. Просто из-за значительно бОльших ресурсов у РФ. Так же, как она уступала 24.02.2022
буде поступатись, не сперечатимусь. Проте наша армія має бути такою, щоб, незважаючи на те, що вона менша, робила ціну наступного нападу недопустимою для росії.
  ЛАД написав:Но всё это рассуждения. Я не знаю, согласится ли РФ на "финляндизацию" Украины, достаточно ли будет для них такого решения. Можно надеяться, что да. Скорее всего.
Возможно, это не лучший вариант. Предложите другой
зараз я бачу два варіанти:
1. капітуляція (прийняти вимоги, які висуває пуйло)
2. триматися і продовжувати боротьбу далі, до зміни ситуації (політичної або на полі бою).
Ніяких інших варіантів, включно з незрозумілою у нашому випадку "фінляндизацією" я не бачу. Зʼявляться вони - буду оцінювати.

Тому мені дивно бачити, як деякі тутешні дописувачі критикують Шамана, у якого досить поміркована позиція, але при цьому не пропонують своїх варіантів.
thenewepic

Подякував: 11 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 03:54

thenewepic написав:..............
так це ж добровольці. Кого вони хвилюють? Самі підписались на це.
По білорусі - вона не нейтральна. Втягнута у війну проти своєї волі і проти волі лукашенка. Проти неї діє багато західних санкцій.
Когда в городе появляются безногие/безрукие, то "вони хвилюють", хотя и добровольцы.
Санкции есть, но воевать не воюют. На их территорию не падают, ни ракеты, ни бомбы, не гибнут люди.

а нагадайте, на момент 2014 року який військовий блок був записаний в українську Конституцію? Адже Крим анексували і на Донбас вторглися саме по причині "не нейтральності" України, правда?
Вы как-то "забываете", что говорить о вступлении в НАТО начали ещё при Ющенко. Был и ПДЧ и пропаганда "подалі від Росії" и ещё много чего.

Інше питання, що вимоги не змінилися і досі є вимогами капітуляції.
А вот тут вопрос. Что считать капитуляцией?
И второй - что мы можем сделать, чтобы избежать этого?
На этот вопрос никто не ответил. Каким образом мы можем обеспечить "сильные переговорные позиции"?
Может вы подскажете?

ЛАД написав:Во-первых, численность армии это весьма существенный вопрос. В Стамбульских договорённостях РФ выдвигала требование ограничить численность армии, не помню точно, то ли 70, то ли 80 тыс. По сравнению с российской 1,5-млн. это просто потешная армия, способная только на парады.
Во-вторых, по вооружениям вы опять предвосхищаете результаты переговоров. До чего удастся договориться пока не известно никому.
там вони вимагали зменшення не тільки особового складу. Не розумію, чому зараз у них зміниться думка.
По особовому складу, вроде, изменилась. Почему не может измениться по другим компонентам? Возможно, и нет. Но чтобы это узнать, надо пробовать переговариваться. Пределы возможного проявляются только в ходе переговоров, а не в результате гаданий.

буде поступатись, не сперечатимусь. Проте наша армія має бути такою, щоб, незважаючи на те, що вона менша, робила ціну наступного нападу недопустимою для росії.
Если одна армия заметно сильнее другой, то цена наступного нападу никогда не будет недопустимой для более сильной армии. А росс. армия будет заметно сильнее украинской. Даже 250 тыс. это в 6 раз меньше, чем 1,5 млн. По вооружениям тоже разница будет заметная. Надо честно признаться (по крайней мере, самим себе) - у нас элементарно не хватит денег на сильно вооружённую армию. И никогда в мировой истории такие соображения не предотвращали войну. До появления ЯО, которое реально сделало цену войны недопустимой для противников, обладающих большими запасами ЯО.

зараз я бачу два варіанти:
1. капітуляція (прийняти вимоги, які висуває пуйло)
2. триматися і продовжувати боротьбу далі, до зміни ситуації (політичної або на полі бою).
Ніяких інших варіантів, включно з незрозумілою у нашому випадку "фінляндизацією" я не бачу. Зʼявляться вони - буду оцінювати.
В результате чего может произойти "зміна ситуації (політичної або на полі бою)?
Какие вы видите возможности или хотя бы вероятности для этого?
В Финляндии тоже не все соглашались на тот Договор с СССР. Сильно помог авторитет Маннергейма. Они тоже могли выбрать ваш вариант 2. Но хватило ума этого не делать. У нас, к сожалению, такого авторитета нет.
Не знаю, что вам не понятно в варианте "финляндизации". Да, это не то, о чём мы мечтаем, но это, возможно, лучшее, на что мы можем сегодня рассчитывать. В жизни далеко не всегда есть выбор "мёд или дерьмо". Часто выбор бывает значительно более ограничен и значительно хуже.
Ваш вариант 2 это "до последней вербы".

Тому мені дивно бачити, як деякі тутешні дописувачі критикують Шамана, у якого досить поміркована позиція, але при цьому не пропонують своїх варіантів.
"поміркована позиція" шамана такая же, как у вас - "до последней вербы". И признать такой выбор открыто "стесняется". При этом в армию он не собирается.
Простите, можно вопрос к вам - вы уже на фронте? или хотя бы обратились в рекрутинговый центр? освоили хотя бы какую-то воинскую специальность?
Я уважаю выбор человека "Победа или смерть!" и очень уважаю людей, которые решаются на такой выбор.
Но не могу уважать людей, которые ставят других перед таким выбором, сидя при этом на диване в глубоком тылу и не собираясь ставить себя перед таким же выбором.
Давно прошло время красивых слов. Если кто-то хочет их говорить, то их надо подтверждать делом.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 05:23

ЛАД написав:Когда в городе появляются безногие/безрукие, то "вони хвилюють", хотя и добровольцы
так само хвилюють, як безпосередня загроза участі у бойових діях? Про що взагалі спір?
  ЛАД написав:Санкции есть, но воевать не воюют. На их территорию не падают, ни ракеты, ни бомбы, не гибнут люди
я ж написав, чому так. І гарантії, що так буде завжди, нема.
  ЛАД написав:Вы как-то "забываете", что говорить о вступлении в НАТО начали ещё при Ющенко. Был и ПДЧ и пропаганда "подалі від Росії" и ещё много чего
Різні політичні сили мають різні погляди. Що, вже і говорити не можна? Ну ніфіга ж собі! Вибачте, у нас не радянський союз, де була одна партія і за дисидентські думки саджали в психлікарню. Факт, що у 2014 році Україна була нейтральною. Це не врятувало від агресії. То про що мова зараз? Вдруге нейтральність нас точно убезпечить, так?
  ЛАД написав:Что считать капитуляцией?
якщо коротко, то капітуляція - це встановлення контролю над Україною. Тобто, вплив на будь-яке зовнішньополітичне або внутрішньополітичне рішення українського уряду. Не важливо як - або через маріонеткову владу, або за допомогою націленого "дула пістолета" - загрози повторного нападу, який не буде шансу відбити, бо Україна взяла обовʼязки по демілітаризації.
  ЛАД написав:На этот вопрос никто не ответил. Каким образом мы можем обеспечить "сильные переговорные позиции"?
ще не всі карти зіграли. Подивимось, що буде робити Трамп. Кращого варіанту, крім очікувати, я не бачу.
  ЛАД написав:По особовому складу, вроде, изменилась. Почему не может измениться по другим компонентам? Возможно, и нет. Но чтобы это узнать, надо пробовать переговариваться. Пределы возможного проявляются только в ходе переговоров, а не в результате гаданий
а що, хтось проти перемовин? Будь ласка, хай говорять хоч зранку до вечора.
  ЛАД написав:Если одна армия заметно сильнее другой, то цена наступного нападу никогда не будет недопустимой для более сильной армии
приклади Вʼєтнаму і Афганістану показують, що це не аксіома.
Завжди є ціна. Ніякий, навіть найбільш диктаторський режим не може воювати безкінечно, на всі ресурси.
  ЛАД написав:Не знаю, что вам не понятно в варианте "финляндизации"
не зрозуміло все! Де можна почитати конкретні умови цього варіанту? Покажете документ?
  ЛАД написав:"поміркована позиція" шамана такая же, как у вас - "до последней вербы". И признать такой выбор открыто "стесняется"
раніше "до останньої верби" називали позицію "кордони 91 року". Тепер так називають вже просто зупинку бойових дій по лінії зіткнення. З такими темпами через місяць ви будете звинувачувати у позиції "до останньої верби" тих, хто не хоче віддавати Харківську, Дніпропетровську, Миколаївську, Одеську області?
Тоді говоріть прямо - "Я хочу миру за будь-яку ціну, капітуляція, не капітуляція - не важливо.. Я навіть можу зрозуміти таку позицію. Головне, щоб вона була сказана прямо. Але коли ідею капітуляції просувають приховано, звинувачуючи Україну, що це, вона, бачте, не хоче домовлятися - от це я просто ненавиджу.
thenewepic

Подякував: 11 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 12 кві, 2025 07:40

Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

#<1 ... 1354613547135481354913550 ... 14612>
Форум:
+ Додати